Sabtu, 13 April 2013

memorial of uitm lendu

semalam adalah hari terakhir aku menjadi pelajar uitm lendurian.. sekejap aja 3tahun berlalu.. masa berlalu dengan sangat pantas. terlalu banyak kenangan yang tercipta kat sini.. dan malam ni akan jadi malam terakhir aku di bumi lendu..  

sorang demi seorang aku melihat kawan2 aku melangkah pergi.. airmata berlinangan di pipi mereka.. tapi aku masih mampu tersenyum.. tidak berperasaankah aku?? aku pun tak tahu,,  

bumi lendu mengajar aku banyak perkara..erti kawan..how to bergaul.. belajar berdikari. erti cinta, pengorbanan dan macam2 laaa.. dan di bumi lendu juga aku dapat nama baru.. ABH aka AKU BLERR HABIS.. hahhahaha 
 
with AKC(aku kaki club) & ABP(aku budak pekak)
semester 1 (june 2010)

pertama kali melangkah ke bumi lendu.. tempat yang aku pilih untuk merawat kelukaan zaman persekolahan.. tempat yang aku rasa akan merubah masa hadapan aku.. tempat aku kenal dengan kawan2 baru. kenal orang pelbagai kerenah.. belajar berdikari.. dan yang penting belajar menjadi diri sendiri..



terlalu banyank sebenarnya yang aku nak ceritakan tapi semuanya seolah2 tersekat tanpa mampu aku luahkan.

semester6 (april 2013)

dan kini segalanya telah berakhir.. 


untuk mera dan aini..

terima kasih sebab selalu ada teman aku..bercakap dengan aku dan selalu kongsi macam2 cerita dengan aku.. korang kawan aku yang paling best.. aku mesti rindu korang, gossip.. main2..gelak2.. macam2laa.. banyak benda kita buat same2.. walaupun kadang2 benda tu agak bodoh la jgk.. 

ada banyak perkara aku nak cerita tapi seolah2 tak terluah.. benci perasaan ni.. 
korang.. jangan lupa aku tau... nanti aku rindu..






Selasa, 2 April 2013

21th birthday to me..

happy birthday to me...
happy birthday to me...
happy birthday to afie..
happy birthday to me..
kek untuk diri sendiri.. 

huwahuwahuwaaaaaaa
yeahhh.. hari ni usia aku bertambah lagi.. 21 tahun sudah aku hidup bukan jangka masa yang sekejap.. tapi aku rasa macam masa terlalu cepat berlalu.. rasa macam baru je tahun lepas aku melangkah ke darjah satu, bulan lepas aku masuk sekolah menengah,minggu lepas aku habis SPM dan macam semalam aku habis induction part one kat UiTM dan hari ni aku da melangkah ke alam 20-an.. aku dah tua.. hukhukhuk..

dan sekarang aku tengah menjalani sisa2 hari penghabisan diploma di melaka.. walaweh.. aku dah nak grad bhaiii... tetiba hati rase sayu.. macam2 aku belajar kat bumi lendurian ni.. almost everything evil things.. walaupun ke'skema'an tu masih kekal.... back to the point, about my birthday.. pasal suke duka nanti aku cerita..

today is my birthday.. hahaha.. berapa kali nak bagitau daaaa.... kesah pulak aku.. hahaha
semuanya nampak normal walaupun aku rasa macam nak kena prank but alhamdulillah tak ada apa2 prank yang terjadi.. sangat2 takut sebab aku xpernah kena prank..

but the special thing is.. aku dapat kek coklat indulgent cair dari mok.. hahaha.. cair tau.... serius kelakar.. kek cair for may present..
and i keep asking him.. "kek je ke mok??" and again... "kek je ke, mok?" and again "kek je ke mok?" sampai la aku sampai uma.. "kek je ke mok??"

nampak tak aku nak sangat ade something special selain kek cair tu.. tapi dia buat macam cume kek tu je yang ade.. and i little bit sad.. takkan kek je kot?? tapi i realize.. kek pon at least dia ingat kan.. kek pon da buat aku senyum sampai telinge.. dan mase dia nyanyi lagu happy birthday kat aku..yeaahh.. aku malu sebenarnye.. hahaha..rase nak sorok muke bawah bantal.. serius aku rase kelakar giler..
pandai pulak pakcik ni berlakon.. dah sampai rumah, dia turun konon2 check tayar sebab ada bunyi pelik.. aku pun cayelah giler yang dia ni turun sebab check tayar.. hrupe-hrupenye... kuarkan hadiah.. hadiah bhaiiii.. aku ulang lagi sekali HADIAH.. hahhahaha.. aku malu sebenarnye plus terharu.. terkehut..semua ade laaa..  aku intai jela hadia tu.. dalam hati aku cakap.. "bear lagi?? -.-'' berapa banyak bear yang aku nak ada,, ada baby cukup la.. and...bile aku tengok apa sebenarnye bear tu.. (walaupun mera dgn aini @ roomate aku awal2 lanyak benda tu dulu)

guess what.. panda.. PANDA tau.. hahaha.. aku ushar panda tu hari tu.. RM139.. aku tak tau la ni panda yang same ke tak.. tapi aku tahu ianya mahal.. siannye encik driver.. aku tak tahu mana dia dapat duit.. and now baby dapat adek.. encik panda.. what name i should give to him?? keep thinking actually.. ahhh..suke giler aku sekarang ni.. nak guling2 pusing2.. goleek2.. sayang nak bukak panda tu.. sayang giler.. kenapa?? special la.. daripada dia.. dan benda memang aku nak sangat.. shangat2 tau..

panda macam ni la.. chomel an.. (sila abaikan budak kecik tu)


dan sekarang hati aku sangat2 la ber bunga2.. mimpi lena.. hahahha..
btw.. to my lovely mok.. 

"maceh belikan panda ni.. sangat2 tak sangka dapat.. dan memang nak sangat.dari dulu lagi.. tapi tak mampu nak beli sebab mahal sangat.. terima kasih.. berjuta2 lemen million karen.. i love u mok.. love u..and love u.."

senangnya dalam hati..dapat hadiah panda.. sempena hari jadi pada hari ini... (nyanyi dlm nada lagu madu tiga)