Rabu, 12 Disember 2012

kerana sayang..

continue cerita semalam. kenapa aku tersangat la sedih dan masih sedih sehingga sekarang.. sebenarnya hal kecik aje.. mungkin aku yang terlalu sensitif.. 



1) isu pertama : mok da dpt henfon baru. bukan aku jeles bab henfon tu.. tapi aku terasa bila dia asyik main henfon aje.. sampai aku cakap pun dia tak layan.. kalau keluar setakat nak godek2 henfon tu, elok jangan keluar dengan aku.. aku rasa terbiar giler.. 

2) mok janji nak belikan tablet untuk aku but the problem is aku tak rasa dia betul2 nak belikan.. kenapa aku cakap camtu?? dia macam lupe aje janji dia.. then, aku uji la dia cakap aku nak miro tapi dia boleh tanya banyak kali betul ke nak... pastu siap cakap nanti  nak jalan da tak ada duit.. nampak tak keikhlasan kat situ.. macamla selama ni kalau berjalan totally pakai duit dia.. kadang2 aku yang support sume.. aku bukan nak mengungkit ke apee, aku tak harap pun duit dia.. sikit pun tak.. kalau betul ikhlas tak ade nye nak tanya banyak kali.. dia akan belikan terus.. tak ada nak tanya banyak kali.. takkan semuanya aku nak mintak??

3) dia sent mesej cakap "orang da belikan dia miro". kalau korang dapat msg ni ape korang rasa?? mesti excited giler an.. tapi semuanya tak betul.. dia tak bersungguh pun.. kecewakan bila seseorang bagi harapan palsu.. aku tak tahu nak cakap macam mana.. yang pasti aku sangat-sangat sedih.. 

4) aku selalu tengok kalau couple mesti letak wallpaper gf/bf at henfon.. tapi dia tukar wallpaper yang aku da buatkan untuk dia.. tu 1, aku senyap je lagi.. then dia boleh pulak tanya " nak orang amek gambar dia ke?" kena tanya ke?? kalau kau nak amek gambar orang kau sayang kau amek je.. tak payah dok tanya2.. dia tak pernah nak amek gambar aku pun.. kalau boleh taknak simpan pun gambar aku..

5) aku terasa semuanya sekarang ni tak ikhlas.. serius.. aku sedih giler.. aku sedih sangat.. sangat sedih..

apa yang aku rasa sekarang, aku nak pergi jauh2 dari dia.. yes! sangat jauh dari dia sebab hati aku sangat2 terluka tambah2 dengan luka2 sebelum ni.. aku tak tahu sampai bila aku mampu bertahan.. 

" sebab terlalu sibuk menjaga hati dia, aku lupa menjaga hati aku sendiri" 

aku sendiri dah lupa macam mana nak jaga hati aku.. aku sendiri tak tahu.. 

yang pasti aku nak pergi jauh, aku nak sendiri.. yes.. aku nak sendiri.. jauh dari kelukaan hati ini... 

ku pujuk hati

amaran..
entri ini tiada gambar kerana kedaifan line wifi..


aku mahu menangis.. tapi itukah cara terbaik untuk aku meluahkan perasaan?? rasa terseksa dalam hati menahan perasaan yang terpendam.. menyimpan kekecewaan dalam hati. nak diluah tapi aku tak tahu macam mana untuk dimulakan.. yang pasti hatiku sedih..
aku pasti tuhan ada mendengar suara hati aku.. aku pasti tuhan memahami kesedihan hati aku.. aku pasti tuhan sedang membuatkan aku tabah menahan perasaan..

mengapa aku begini??

aku rasa terpinggir. aku rasa terbiar.. aku rasa keseorangan.. aku mahu seseorang yang mendengar segala kesedihan aku.. bergembira dengan aku.. bersusah senang dengan aku.. ye.. memang aku ade dia.. tapi aku tak pasti dia akan selamanya dengan aku.. aku tak pasti dia akan terus bersama aku susah senang aku...

ye.. aku tahu.. hampir dua tahun.. tapi ianya masih tak mampu menjamin apa-apa.. semakin hari keyakinan aku semakin nipis walaupun aku sentiasa berdoa dia menjadi milikku dan aku jadi miliknya.. tapi ianya seolah aku menolak diri ke tebing gunung.. mengharap seseorang yang hanya menjadikan aku sandaran.. 

emm. entahla.. mungkin juga benar kata-kata dia yang aku suka berfikiran negatif.. tapi aku pasti aku dipinggirkan sejak akhir-akhir ni.. dan aku yakin terus terpinggir ketinggalan.. setelah dia dapat apa yang dia mahukan.. aku akan terus terpinggir.. dan dipinggirkan..

dan hari ini hati sekali lagi terasa was-was..dia seakan meminggirkan aku.. tak bersungguh mahu menunaikan kehendak aku.. 

atau ini sekadar perasaan. yeaaa.. sekadar perasaan aku.. mungkin..tapi hati ini mesih terasa sedihnya.. hati.. tabahla engkau.. kerana mungkin esok, dia bukan lagi jadi milikmu..

Selasa, 4 Disember 2012

entry rojak: best day with them

14 nov 2012.
the day for my licence test. and yes! i m failed for my motorcyling jpj test which is mean i need to repeat the test again.. i know, its weird.. but what should i do?? benda da jadi an.. but the more weird is, i pass my driving licence which more difficult than motorcycle..  nampak tak kat situ?? aku ni tak bape nak betul..
xkisah la let it be.. 

after the licence test what so ever, aku + mak+ abah + some of my sibling and their small family start kitorang punye plan to Pendang, Kedah.. untuk ape?? actually we had special occasion there which i will tell you guy soon..  ape yang nak highlight kat sini.. the journey was awesome!! pemandangan sangat chantek and i am so excited..



sila abaikan kegemokkan yang terserlah pada wajah aku.. 

nampak tak muka aku yang over excited tu.. hahaha.. sius aku cakap lu.. super duper chantek sepanjang perjalanan dari selangor ke kedah.. walaupun highway kat sana ade dua line je.. tp environmentnya sangat2 super awesome.. 



 sebenar ni ni 1st time aku dapat jalan jauh-jauh dengan parent+ siblings aku selepas berbelas tahun terceruk di kuala selangor tu.. aku pun tak tahu kenapa lepas aku masuk sekolah, mak abah dah ta mau bawak aku jenjalan.. mungin kerana kos yang semakin meningkat atau sebab malas nak jalan jauh-jauh..


15 nov 2012
the day was started with the nasi lemak for breakfast. tapi aku tak tahu la tu nasi lemak ke ape bendanya.. macam nasi minyak tapi lauk nasik lemak.. haram jadah tak sedap... serius aku cakap. aku makan cenonet je.. tu pon sebab aku da kebulur.. 


nampak tak muka happy giler aku tu?? hahaha.. serius walaupun sebenarnya aku upset pasal lesen tu.. tapi kalau dapat berjalan aku lupa dah semuanya.. heee

  atas ni akak aku yang sulung.. along + isteri angah: kak ila

   cucu abah (anak angah) -emil

 poyo je kan aku.. hee~ actually aku rasa purple tak sesuai dengan aku.. tapi atas arahan mak yang suruh aku pakai baju ni, terpaksa laaa... da la gelap,pakai baju gelap bertambah-tambah la gelap.. -.-

 a part of my family.. ramai lagi tak ada.. harap sangat dapat amek pic family ramai-ramai.. berangan jela lebih..  

check out the other picture k..






 ha.. itu la dia gerangan si tunang uda.. hahahha.. dont ask more.. tak mau cite lebih2.. daaaa