Selasa, 30 Ogos 2011

entri sentap:so what!!!???


serius aku tak suka orang ungkit sal aku dulu.. 
ucu: pidah macam mana duduk asrama,okey tak..
nampak tak ayat menganjing + memerli kat situ.. aku yang mendengar hampir tersentap.. 
aku: kalau tak okey dah lama lari daa..
ucu: kalau dari dulu duduk asrama kan elok.. 
nasib baik encik abah bekup..
encik abah: kalau semua orang nak pandai,tak ada lah yang bodoh..
tak ada kena mengena sekolah asrama dengan sekolah biasa.. fine! aku pernah lari dulu.. so what???? ada masalah?? mana boleh samakan aku dengan orang lain..dulu aku kena paksa.. yang ni aku rela hati.. nampak tak beza kat situ.. ingat semua yang duduk asrama tu pandai sangat.. perlissslaaa... tak pandai mana pun.. ingat budak amik angineering tu bijak.. ingat yang pergi belajar luar negara tu sangat brilliant?? tolonglaa.. semua tu nasib je la.. okey! aku just uitm, ur daughter u--.. memang u-- tu nama dia gah sangat.. tapi tak semestinya aku duk uitm aku ni hampeh!! ramai je yang bijak pandai tu lahir dari susah payah kat uitm.. tak payah nak bangga sangat la.. semua orang sama je.. aku tak paham la mentaliti orang2 cam ni.. semua u sama ajela.. yang bezanya usaha.. usaha pelajar tu.. memang aku punya spm teruk dan hanya layak masuk uitm.. i admit it.. tapi sebelum2 ni kena ingat, anak dia tu sentiasa kalah dengan aku.. jangan ingat sekali menang, selamanya menang.. tengok nanti.. aku akan pastikan aku lagi berjaya dari anak2 dia tu.. menyampah! setakat asrama rakyat n M--M je dulu tak payah nak bangga sangat la.. kalau pandai tapi adab tak ada, tak ada maknanya.. aku lari dulu pun sebab manusia2 kat M--M tu tak layak duduk asrama.. tak ada adab..dan belagak..bajet bagus.. 
ish! da terlalu banyak aku mengata.. habis puasa terus buat dosa.. nak senyap je.. emm..~ serius aku tersentap!

aku macam lastik??


start balik jumaat lepas kerja aku makan,makan dan makan..
pertanyaan aku selepas berbuka..
aku: mak, lauk ada lagi tak??
pukul10..
aku:mak nak abiskan lauk atas meja boleh??
konklusinya..setiap masa mulut aku akan mengunyah,mengunyah dan terus mengunyah.. bayangkan betapa kembangnya aku sekarang?? adakah seperti ini??


hah! harapan.. 
bak kata encik abah: makan lagi?? badan kecik tapi makan..ya allah.. 
ayat memang menyentap  betul.. 
tengok sampai encik abah tak tahu nak cakap apa lagi.. yeah!aku makan,makan dan terus makan.. eceh! konon2 nak gemukkan badan la.. tapi cam ni jugak.. kerempeng.. kemping. lempeng dan sewaktu dengannya.. hahahahaha...
melor selalu komen yang aku ni kurus.. lastly hari tu dia cakap aku da kurus balik.. hari tu macam gemuk sikit.. emm.. macam mana nak jadi gemuk ea??? ish3.. payah2.. kurus sangat payah..gemuk sangat payah.. nak pakai baju fit2 pn macam segan..
encik abah: apa pakai ketat2 ni da macam lastik aku tengok..
tersentap aku dengar.. sampai hati abah samakan aku macam lastik.. 
semua akak punya pasal.. dia yang pilih.. andak pun belikan baju fit2.. ish! macam mana nak pakai?? nanti orang cakap aku macam lastik..
ade idea tak macam mana nak gemuk?? 
jangan suruh aku makan banyak2 sebab ianya tak berkesan langsung pada aku..

Ahad, 28 Ogos 2011

untuk kamu.. selamat hari raya..

first.. selamat menyambut hari raya untuk semua2 yang mengenali cikfie@afidah zainal.. 
teristimewa untuk semua exstudent SKAJ 99-04, exstudent SAAS 2005-2009, dan semua warga UITM lendurian melaka.. 
semoga hari raya ini dapat mengeratkan lagi hubungan sesama kita dan jangan lupa saling memaafi antara satu sama lain dengan seikhlas hati..


untuk mereka2 yang tak puasa atau puasa pun rongak2 tu..cuba puasa penuh seharian esok sebab esok adalah hari terakhir kita berada di bulan ramadhan dan belum tentu kita masih sempat untuk menyambut ramadhan yang akan datang.. peringatan jugak kepada encik yang konon2 period tu.. alasan taknak puasa.. cubalah puasa.. jangan asyik cakap period je.. nanti kuar period betul2 tak pasal2 kena pakai pampers takpun mami poko..


lasly, untuk semua kawan2 aku.. selamat hari raya aidilfitri.. maafkan segala salah silap..terkasar bahasa..terkutuk mengata.. maceh sebab jadi kawan aku..
dan untuk melor... maceh sebab selalu ada untuk aku.. sabar dengan aku.. dan aku harap kau maafkan segala salah silap aku..segala kedemandan aku..
untuk kawan2 semua jangan lupa ea..


dan..



selamat hari raya dari cik fie, 
University of technology Mara, lendurian, melaka malaysia..

jangan pergi jauh2 nanti saya rindu..


betul ke kau dah benci aku??
betul ke kau dah tak nak kawan aku lagi??
kau dah tak sayang aku lagi ke??


kau tahu kan aku sayang giler2 babeng kat kau..
aku suka giler kat kau..
aku tak nak kau pergi jauh2..
kalau aku rindu kau nanti macam mana???
nanti kau rindu aku macam mana???
menyayangi kau buat aku manusia yang paling unstable in the world.. kepala nak buat macam2 kat kau.. tapi hati tak sampai..tak sanggup nak buat macam2 kat kau.. at the end.. i hurt myself because of you..
tengok.. betapa kejamnya aku terhadap diri aku sendiri..


janganlah benci aku..
janganlah taknak kawan aku..
jangan pergi jauh2.. nanti aku rindu..
percaya aku.. aku sayang kamu..


Aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
reff:
Berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
Ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku
repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu
repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
http://lirik-lagu.info/ungu/lirik-percaya-padaku-ungu/#more-597

paste from:

nostalgia rayer...

hari raya hari yang dinantikan semua umat islam setelah sebulan berpuasa.


indahnya raya bila semua ahli keluarga berkumpul dan makan beramai2.. saling gelak ketawa.. dan yang paling best sesi maaf-memaaf dan sesi bagi duit raya.. seronoknya raya bagi budak2 macam aku sebab boleh dapat duit raya.. eh! cikfie budak2 lagi ke?? of coz la.. i bongsu u..
sebenarnya aku teringin nak berkumpul sekeluarga ramai2 dan sambut rayer bersama.. bayangkan family aku yang ada 8orang tu, campur acikmak dan encik abah.. mesti meriah bertambah2 havoc dengan semua ipar2 aku dan anak2 sedara seramai sepuloh orang.. 
tapi...
bilakah akan berlaku?? tiap kali raya mesti ada yang tak ada.. mesti ada yang tak balik.. jelesnya aku dengan family orang lain.. buat gathering dengan family.. seronok sangat... aku tak pernah merasa tu.. okeyla. pernah tapi bukan semua family aku ada..
aku jeles tengok gambar keluarga mera, aku jeles dengar melor berbuka dengan family dia, aku jeles dengar betapa akrabnya family 2 kawan2 aku..


raya juga mengingatkan aku pada dia.. seorang insan yang seolah tahu umurnya tidak panjang lagi.. seorang insan yang seakan2 tahu ajal akan menjemputnya.. seorang insan yang tiba2 tahu akan kesukaan aku.. seorang insan yang tiba2 menjadi manusia yang lain..
pak andak..
semoga roh mu di tempatkan dikalangan orang2 beriman.. amin....

Sabtu, 27 Ogos 2011

tiba2 aku rindu..


aku selalu terkenang kenangan aku dengan dia.. PD.. agak2 boleh tak aku pergi sana lagi??


i love that place.. ada jambatan yang merentasi laut .. rasa macam berjalan atas air.. very romantic environment.. sesuai kalau loving couple spent time pagi2 kat sane.. tenang.. tengok air pasang sambil kira kapal terbang yang melintasi kepala anda.. hehehe.. ada macam tourism guide tak?? ^_^
teringin nak pergi lagi.. kali ni nak duduk lama2 kat sana.. feel the fresh air.. tenang..dengar deruan ombak. tengok ikan2 berenang.. tengok awan berarak.. sangat2 mendamaikan jiwa..


second, aku nak pergi jeramtui lagi.. betul ke aku eja nama tempat ni?? lantaklaaa.. best jugak.. tenang.air sejuk giler.. sangat2 best.. tak ramai orang.. walaupun penat panjat tinggi2 tapi best... air dia best..sejuk.. macam dalam peti sejuk je.. nasi lemak kat depan pintu masuk tu pun sedap.. seronok betul tempat ni.. kalau dapat pergi lagi mesti best sangat2..


third, gunung ledang.. aku tak ingat nama air terjun tu.. tapi bestla jugak.. tapi aku rasa jeramtui lagi best.. tapi okey la kalau dapat pergi lagi..ish! berapa banyak tapi daa..
tapi... tapi lagi.. emm.. bertambah2 berdouble..bertriple2 seronok kalau dapat pergi..


 cameron highland.. walaupun semua orang kata CH dah tak best tapi aku tetap nak pergi jugak..sebab dah lama tak pergi dan sebab kat sana dipenuhi pokok2 hijau.. untuk orang2 yang cintakan alam macam aku ni.. sejuk atau tak bukan ukuran.. asalkan kehijauan tu masih ada, CH akan terus dibanjiri pengunjung..


berjalan2 kat taman strawberi.. sambil makan strawberi segar walaupun aku tak suke strawberi sebenarnya tapi macam have fun je jalan2 sambil makan.. especially dengan someone we love kan??


pastu lepak pulak taman bunga ros.. suddenly ada someone hulurkan sekuntum mawar putih kat kau.. kenapa tak mawar merah?? alaa.. aku suka putih. 


then, ended the journey dengan lepak kat air terjun lata iskandar sambil rendam kaki tengok permandangan.. nak mandi pun boleh. tak ada hal la.. mesti best giler2 babeng kan... bilalah nak pi ni?? tunggu aku ada lesen la gamaknya ni.. ^_^

Isnin, 22 Ogos 2011

do you know what??




i really in love with you..



kawin muda???



betul ke kawin muda ni tak elok dan beri banyak keburukan??
now asking yourself... betul ke kawin muda tak sepatutnya diamalkan??
actually, impian aku nak kawin lepas SPM dulu (gatalkan cikfie..) tapi memandangkan aku tak ada calon yang boleh di anggap sesuai dan cukup syarat..terpaksa lah aku tangguhkan impian aku selepas dip.. tapi masalahnya sekarang.. aku still tak ada calon yang sesuai.. bak kata mera..  
" kau tu couple kejap pastu putus,mana nak kekalnye.."
yeah! aku ngaku aku jenis cepat bosan..agak2 kalau aku kawin muda aku cepat bosan tak??
thinking~
aku pernah bahas benda ni dengan roomate aku dulu.. masa part1.. muda2 lagi dah gatal teman ni.. tak malu sesunggoh gamaknye.. :P
ada yang cakap kawin muda ni susah..tak matang.. tak enjoy..tak ..tak.. semua tak la..
tapi bagi aku.. mesti seronok an.. ada orang yang akan support kita.. sokong kita.. jaga kita masa sakit.. memangla parent ada..tapi lain kalau suami dengan isteri punya support.. lain rasanya.. 
mesti bahagia bila diri disayangi.. dicintai.. balik rumah ada orang tunggu.. p kuliah sama2.. dia hantar..leh peluk,leh cium..tak ada sapa nak marah.. dan yang paling bahagia, boleh ada baby.. okey..sekarang pun aku dah ada baby.. tapi tu baby bear.. maksud aku baby..the real baby.. mesti bahagia bila ada anak sendiri.. mungkin bagi sesetengah orang tu, anak beban..lagi2 kalau pasangan yang kawin muda.. tapi bagi aku anak tu anugerah.. ^_^
aku selalu jeles tengok couple yang bawak baby kecik2,tu.. tiba2 teringin nak kawin cepat2 dan timang anak.. agak2 sape2 nak aku tu,meh pinang aku.. hantaran 8ribu serba satu ea..ha.. demand.. tapi kan cuba bayangkan kalau aku kawin sekarang.. 20 taun lagi.. agak2 berapa anak aku ea?? ada macam ni tak ramainya??

ish2.. kalau ramai macam ni matilah aku nak jaga.. okey.. kena rancang awal2.. aku nak kembar 2orang sahaja..
" boleh tak abang??? sayang nak anak 2orang je..abang nak kembar lelaki ke perempuan??"



memang tak la.. tak nak merancang apa2.. biar semuanya ditentukan takdir.. aku terima seadanya.. 
argh! rasa nak kawin sekarang la..

 melor..jom kawin.. ^_^

P/s: gambar melor tak dapat di siarkan dengan jelas atas sebab2 tertentu..harap maklum..

untuk kamu..




(P)
BERLARI LARI AKU MENGEJAR MU DI DALAM MIMPIKU
BINTANG2 TERTAWA MELIHAT TINGKAH LAKU KITA BERDUA
SANG PURNAMA TURUT MENYINARI TAMAN CINTA KITA
INSAN TERTAWA KERIANGAN KERANA KITA SEDANG BERCINTA
(L)
SAAT PERTAMA KITA BERJUMPA ENGKAU MENINGGI DIRI
KATAMU AKU TAK LAYAK UTK MEMILIKI CINTAMU
TAK KU PEDULI KERANA ENGKAU YANG TETAP KU MAHU
AKHIRNYA KINI ENGKAU TELAH PUN MENJADI
MILIKKU
(L/P)
AKU TAKKAN PERNAH
MELUKAKAN PERASAAN
HATIMU
KERNA KU MENCINTAIMU







p/s: aku sayang kamu.. ^_^

Sabtu, 20 Ogos 2011

saya tunggu awak..

penatnya saya tunggu awak.. tunggu mulut awak luahkan segalanya..
tapi awak still macam tu.. kejap macam sayang saya sangat2.. kejap macam awak tak kisah pasal saya langsung.. ke awak memang tak kisah??


 awak tahu tak saya sayang awak?? sayang awak sangat2.. dulu awak pernah tanya kan, saya sanggup ke tunggu awak?? yee..saya sanggup tunggu awak..sampai sekarang saya tunggu awak.. walaupun awak tak pernah cakap apa2 pasal kita.. walaupun hanya saya yang terlalu sayang awak.tapi takpe.. demi awak.. demi sayang saya kat awak.saya sanggup tunggu..


 walaupun kadang2 sikap awak buat saya terluka..tapi tak pe..saya rela.. saya sabar..sebab saya sayang awak.. walaupun saya selalu makan hati dengan awak.. tapi takpe saya sanggup sebab saya betul2 sayang awak..


 walaupun saya pernah harap yang saya tak pernah kenal awak.. tapi saya lagi mengharap yang awak akan sayang saya macam saya sayang awak.. saya lagi mengharap awak akan tunggu saya macam saya selalu tunggu awak.. cepat atau lambat..akan sentiasa tunggu awak..

saya nak sangat awak akan sayang saya macam saya sayang awak.. awak akan sentiasa ada dengan saya macam saya sentiasa ada untuk awak.. akan berkorban seperti saya berkorban untuk awak.. tapi sanggup ke awak??


saya cuba nak menjauhi awak... melupakan awak..tapi saya tak boleh..saya masih tunggu awak.. tunggu masanya awak sayang saya macam saya sayang awak.. sampai satu saat nanti..sampai saya dah tak mampu tunggu awak..


tapi saya tak tahu saat tu bila.. saya teringin nak marah awak..jerit pada awak.. tapi saya tak boleh..saya tak boleh sakitkan hati awak.. sebab ianya mengakitkan hati saya jugak..
i hurt myself when i try to hurt you..


bila saya marah awak..mesti awak marah saya balik.. bila saya merajuk awak mesti merajuk lagi teruk.. bila saya ugut awak..mesti awak ugut saya balik.. agak2 kalau saya cintakan awak mungkin tak awak akan cinta saya jugak???


saya akan tunggu awak.tunggu masa tu tiba.. masa awak akan sayang saya.. saya akan tunggu awak.. 

kamu.. aku rindu..

bila da hari2 tengok dia, bila tak jumpe sehari mesti hati gelisah.. semuanya jadi tak kena.. segalanya tak tentu hala.. hanya dia bermain di mata.. aaayook!! cikfie da bermadah.. maaf..aku dalam mood jiwang2 sekarang.. serius sekarang ni aku tengah rindukan dia.. aku call tak angkat..mesej tak reply.. di mana kamu my dear melor??? 
nasib baik ada baby bear teman aku.. tapi still feel not well.. selagi tak dengar suara dia.. selagi tak tahu dia kat mana.. hati gelisah tak sudah.. 

i m asking myself.. dia tak rindu aku ke??? i miss him like hell!!! i miss him damn much!!!! i miss him and i want to kill myself because i miss him to much.. T_T
where are you mydear.. i miss you... i m really miss you.. sometimes i pretend i am okey but actually i m not.. i m pretend i dont care but actually i m really care.. 
i m not me rite now.. i just want you.. i love you.. and i miss you.. 




Khamis, 18 Ogos 2011

aku si burung antu..

sejak akhir2 ni aku selalu tak cukup tidur.. da jadi burung antu sekarang..kenapa??? semua melor punya pasal.. asyik ajak aku kuar je pastu takreti balik kampus.. eh2..salah2 aku ajak melor.. karang aku salah2 kan melor ni aku gak yang kena balik.. T_T


tiga hari berturut2 aku tak cukup tidur.. isnin balik londurian, kena bangun pagi sebab nak gerak awal.. akhirnya skip kelas jugaak.. mengagau aku belajar statistic hari ni.. gara2 aku skip kelas statistic isnin hari tu.. nyesal rasanya.. nasib baik kepala aku boleh gak tangkap bab2 math ni.. (poyooss)
selasa macam biasa pack dengan jadual yang ntah apa2 tu.. tiba2 hati rindu melor padahal isnin tu dah jumpa.. ngade2 an cikfie tu.. lempang eloknya... tapi dah rindu.. nak tengok muka dia.. nak pelok dia.. nak cium dia.. eh2.. over pulak.. :P 
sekarang ni pun i miss my dear melor.. o_o..
susahkan nak spend time dengan dia... jadual pun da lain2.. tak ada yang sama2 free.. aku merayu2 nak kuar jumpa dia baru dia sanggup nak ponteng trainhing dia tu.. kalau tak.. ampeh!!
korang rasa an, sweet tak kalau ada lelaki sanggup bangun dari tidur semata2 nak tunaikan permintaan korang???

sweet an?? ish! sius tiba2 rasa jeles.. ada tak lelaki yang sanggup treat aku macam tu??? emm~ thinking~
everything was okey actually walaupun ada hati yang terluka sebenarnya.. apa taknya.. orang yang kau sayang boleh pulak panggil perempuan sayang depan2 kau.. menyirap je darah aku.. nasib baik pandai cover.. wat muka tak kisah.. dalam hati da mendidih 150 darjah celcius.. nasib baik si  perempuan tak melayan.. kalau tak lagi2 mendidih2..terus jadi wap semua darah aku.. 
sebenarnya banyak yang buat aku sakit hati tapi disebabkan aku sayangkan melor.. aku senyap je.. aku taknak hancurkan masa2 aku dengan dia.. yup! because i love him.. mera selalu marah aku.. balik je ngadu. cakap tak ada pape.. tapi jeles nak mati.. T_T

 tapi serius aku dengan dia kawan je.. tapi hati ni nak jeles jugak.. tak boleh ngelak lagi.. paling rasa sakit hati sampai aku makan hati dalam diam.. boleh pulak ada perempuan call dia pepagi buta.. niat hati memang nak angkat tapi aku taknak dia marah aku nanti.. privacy dia an.. hak dia dengan sesiapa yang dia nak.. tapi aku jelas!!! yelah.,. apahal pulak perempuan tu nak call sayang aku malam2 an?? cam ada sesuatu yang aku tak tahu.. mungkinkah?? emm~ do i need to silence??

malas pikir.. taknak pikir.. tapi hati nak tahu siapa perempuan tu.. ahh! penasaran.. apa hubungan perempuan tu dengan mydear melor?? somethings special?? oh! no!!! please no.. tak sanggup dengar kalau tahu. kalau ye.. aku nak pergi dari londurian ni la.. kalau aku tahu melor tipu aku.. rahsiakan apa2 dari aku.. aku akan pergi.. tak semua penipuan akan tahan lama an?? before apa2 jadi.. apply fast track dulu.. kalau dear buat hal.. aku pergi je.. emm~ tu je pilihan yang ada.. memangla kalau pergi tu nampak aku macam mengalah.. tapi ada hati yang sanggup lihat orang tersayang dengan orang lain?? even dia izinkan pun belum tentu dia sanggup nak lihat orang yang dia sayang didampingi perempuan lain.. nahi! nahi! tak rela kot..
he is mine!!!!!
betul ke lelaki dengan perempuan tak boleh jadi kawan???
asking myself actually..

sahabat jadi cinta???
-_-