Jumaat, 22 Julai 2011

untuk my dear..



ku tahu kamu bosan ku tahu kamu jenuh
ku tahu kamu
tak tahan lagi
ini semua salahku ini semua sebabku
ku tahu kamu
tak tahan lagi
jangan sedih jangan sedih
aku pasti setia
[chorus]
aku takut kamu pergi
kamu hilang, kamu sakit
aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya
jangan takut jangan sedih
aku pasti setia
[chorus]
aku takut kamu pergi
kamu hilang, kamu sakit
aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya
aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya
aku takut kamu pergi
kamu hilang kamu sakit
aku ingin kau di sini
di sampingku selamanya

paste from: http://www.liriklagu.info/v/vierra/vierra-takut.html

maceh beribu2 lemon...

kepada mereka2 yang selalu terbukak, tersengaja bukak.. atau memang bukak blog ni.. 
maceh sangat2.. aku still belajar nak buat blog ni.. apa yang ada kat blog ni semuanya adalah isi hati perut limpa aku.. apa yang salah tolong betulkan.. kalau kadang2 ayat aku terannoying ke.. menyakitkan hati ke.. tergedik2 ke.. sila bagitahu ye... 
lastly.. 
maceh sebab baca blog yang serabut ni..


Khamis, 21 Julai 2011

surat cinta untuk dia..


Berlindung disebalik wajah selamba
Bagai tiada apa perasaan
Di antara kita berdua
Lucunya dalam saling berpura-pura
Semua orang tahu kau dan aku
Masing-masing punya rasa yang serupa
Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mulakan dulu
Dilema di dalam permainan ini
Masa terasa panjang hingga membuatku tak tahan
Tertekan
Lakonan ini semakin membebankan
Terasa ingin saja aku terus terang
Tentang perasaanku kepadamu
Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mula dulu
Kau atau aku
Memulanya dulu
Ruangan empat muka dinding keliling
Makin menghimpit kala menanti panggilan darimu
Berdering 
Mengharap engkau jua sedang begini
Dalam keluh kesah menantikan
Terucap yang ku cinta padamu
Main tarik tali
Malu mahu memulakan luahan hati kita
Main tarik tali
Masih menanti siapa mulakan dulu kita
Kau atau aku
Memulanya dulu

kenapa?????

sejak balik rumah.. aku da macam bukan aku.. pagi2 je aku muntah.. badan asyik rasa penat.. 24jam aku rasa nak baring je.. duduk kejap pun aku dah rasa penat.. aku try jugak lawan tapi siyes aku penat sangat2.. assignment aku sampai sekarang tak siap2.. aku buatlah jugak sikit pastu aku da tak larat da..rasa lemah sangat.... berdiri lama2 pun tak boleh... mak asyik nak bawak aku pi hospital.. tak rela aku.. ti doktor inject aku..sakit..

encik abah: kau jangan merayau ikut orang tak tentu.. pi sana belajar...
acik mak: kau jangan merayau malam dik.. ni asyik merayau malam je..

hampir setiap hari aku dengar benda ni.. selama ni aku kua malam okey je.. start balik aku jadi camni.. terkena ke??? ish! jangan.. masa menaip ni pon aku da rasa penat sangat.. sambil baring semi-pron aku siapkan entry ni..hahahhha.. nasib baik tak ada orang..kalau tak sah2 kena gelak..
buku tak baca.. badan da rasa macam apa.. kecian anak gajah dalam perut aku.. tersiksa.. tak dapat makan macam base.. apa mak masak pun aku sentuh sikit je.. sedih nak mati aku rasa.. sedap.. tapi aku tak dapat makan banyak.. aku tengok akak makan.. ude makan.. aku jeles.. aku tak dapat makan berselera macam dorang... T_T makan sikit je aku da rasa nak muntah..
ape?? pembawakan budak??? banyak cantik!!! aku dara lagi tau. aku rasa angin dah beranak pinak dalam perut aku.. ni jadi cam ni.. sekarang ni pun da rasa macam ada benda men tarik tali dalam perut aku... siyes sakit.. rasa aku nak cabut perut aku..bagi buaya makan.... T_T
cepatlah sihat.. aku kena siapkan assignment aku.. kena baca buku.. aku ade test balik ni.. -_-
mati aku kalau aku tak belajar.. apa aku nak jawab nanti??? cepatla sihat..
ni je yang aku mampu.. aku dah penat.. perut da kena tarik2.. nak kena rehat... ToT

Rabu, 20 Julai 2011

surat cinta untuk melor..

dear melor..
orang tak tahu nak bagi tahu macam mana..
orang...
emm...
sebenarnya...
err..
saje2 bosan.. ^_^
mana ade surat cinta.. nak letak kat blog segala.. elok aku bagi terus.. senang cite..
just nak cakap..

p/s: maceh selalu bukak blog aku.. ^_^

sayang sayang..

sayang sayang.. sayang sayang sayang.. sayang sayang sayang???.. teettt!!! hah! sayang sape ni?? melor?? ops! aku memang sayang melor.. ceh! ngaku cik fie ni.. hari tu aku terdengar perbualan kawan aku kat henpon dengna buah hati ni.. aiseh! gune i u i u lagi.. tak boleh belah... masuk bilik pulak.. guna nama.. nama terpaksa di rahsiakan.. 

tiba2 rasa jeles.. aku takada semua tu.. tak ada sayang.. cikfie bukan suka panggil orang sayang ke?? memang le.. tapi tu lain.. aku dengan melor?? tak ada sayang2 ni.. guna pun orang dia.. sampai aku terbiasa guna orang dalam bilik.. mera gelakkan aku.. malu.. T_T
kenapa aku kau boleh tukar jadi orang dia?? hah! tu persoalannya sekarang.. thinking~

tak kisah la.. sweet apa guna orang dia tu.. dia such as dear.. sebutan sama kan?? ejaan je lain.. anggap jela dia tu same as dear.. sweet gitu... orang pulak??? emm... thinking~
stop talking nonsense cikfie..assingnment kau tak siap lagi.. T_T

dia sayang saya..

shima : akak dengan abang melor tu ada apa2 ke??
aku: ^_^ tak la kawan je..

aku sering tilontari dengan pertanyaan tu.. aku dengan melor ada apa2 ke?? kalau ada kenapa?? kalau tak ada kenapa??? sok sek sok sek nak tahu aku ada apa2 dengan melor ke tak kenapa??? ada ganggu sapa2 ke??
kadang2 penat jugak nak jawab pertanyaan mereka2 ni.. oke! aku nak buat pengumuman!!

aku dengan melor da bertunang!!!

hah!!1 puas hati.. jangan tanya hubungan aku dengan melor apa.. penat nak jawab soalan korang!!!!!

Jumaat, 15 Julai 2011

Bicara pada bulan.. 
      
Bulan.. aku terlalu sayangkannya..
Tidakkah dia sayang pada aku??
Kenapa hanya aku yang selalu mengalah dengan sikapnya??
Kenapa hanya aku yang memujuk diri sendiri..
Saat dia terasa hati… aku mesti cuba untuk memujuknya..
Tapi bila aku..

Aku berharap sangat dia akan menarik tangan aku dan meminta maaf.. jika kata maaf terlalu sukar.. cukuplah sekadar dia ucapkan yang dia sayangkan aku..
Tapi dia hanya lihat aku berlalu tanpa sebarang kata..
Bulan.. salahkah aku???

Salahkah aku yang terlalu menyayanginya???
Atau aku yang terlalu ego dan tak mahu mengalah?
Aku sering terluka dengan sikapnya..
Aku terbayangkan dia mengejar aku dan meminta maaf.. tapi segalanya hanya mimpi..
Aku bermimpi dalam realiti yang pahit..
Kerana terlalu menyayanginya aku sering terluka..
Tapi aku masih terus menyayanginya.. aku tak tahu sampai bila.. sehinggakan aku takut kehilangannya dan takut dia hilang dari pandangan aku..

Bulan… dia sumber kekuatan aku.. dia yang mampu buat aku tersenyum setiap masa.. dia yang membuatkan aku semangat untuk meneruskan hari esok.. dia yang memberi aku ilham saat aku hampir tersungkur..
Bulan.. tolong sampaikan padanya.. aku sayang dia.. aku tahu aku sering menyakiti hatinya.. aku tahu aku sering melukakan hatinya.. aku hanya mahu perhatiannya.. aku hanya mahu dia memahami kehendak aku..
Bulan.. aku tahu dia sayangkan aku.. tapi egonya terlalu tinggi.. tak pernah sekalipun dia mengaku di depan aku yang dia benar2 perlukan aku dalam hidupnya… tak pernah sekalipun dia memujuk aku.. hanya aku yang mengalah dengan sikapnya..
Tak pernah sekalipun aku benar2 memarahinya.. sekadar merajuk hati dan akhirnya aku sendiri yang mengalah.. 

Masih tak nampak di matanya yang aku benar2 menyayanginya.. masih tak sedar di hatinya yang aku mula menyintainya.. aku yang sering mengalah… sehingga aku yang terluka parah..dan hanya aku yang merawat kelukaan itu.. dia sekadar membiarkan tanpa sebarang usaha merawati hatiku..
Bulan.. tak bermaknakah aku padanya?? Tak sayangkah dia pada aku???

Bulan.. andai aku mahu pergi.. bolehkah aku pergi jauh darinya??? Mampukah aku menahan kerinduan aku padanya??? Mampukah aku menahan diri aku dari melihat wajahnya???
Bulan.. tolongla aku.. aku bukannya patung yang tiada perasaan. Tak selamanya aku mampu bertahan.. ak u cuma manusia biasa.. punya hati yang terlalu rapuh.. mudah terguris dan luka.. luka yang tiada siapa tahu… luka yang aku rawat dengan sendirinya.. luka yang akan bernanah bila2 masa..

Bulan.. tolong katakan padanya… aku Cuma manusia biasa.. yang memerlukan dirinya.. 

Sabtu, 9 Julai 2011

sentap tersentap menyentap!



mati2 aku ingat dia ada kat sini.. sampai hati melor.. siyes aku betul2 da tersentap.. da malam baru bagutahu aku.. apa salahnye bagi tahu awal2.. mesej la bagitahu.. tu pun payah ke!!!???? bukan aku halang dia pergi pun.. just nak tahu dia kat mana je.. 


 fine!!!! kau buat aku dulu an.. kalau aku buat kat kau nanti jangan tanya kenapa!!! siyes aku da sentap 360 degree... tak peduli kau nak kata apa!!!!



huh!!! tipu aku!!! taknak kawan kau satu malam!! nak sentap sampai esok!!! lantak kau la!! ampeh!

di mana dia buah hati saya..

when u are sad, i will dry your tears..
when u are scared, i will comfort your fears..
when u are confused, i will help u cope..
and when are lost and can't see the light..
i shall be your beacon shining ever so bright.. 


sejak akhir2 ni my sayang da lain macam.. eh2 "my sayang"??? tettt!!! kelmarin dia mintak maaf sebab tipu aku.. hati tertanya2 apa yang dia tipu aku tu.. melibatkan hati dan perasaan ke.. tapi dia jawab tak.. ok.. senang sikit hati ni.. tapi dia masih berahsia.. baiklaa.. taknak gtau sudah! tak luak pun.. semalam pulak tiba2 ada kawan dia tanya... aku ni bella ke??? hati nak bernanah da..  bella??? siapa bella??? emm.. aku nak marah pun tak ada hak.. senyap jela yang mampu.. almaklumla.. aku bukan sapa2.. kawan dia aja kan.. tak berhak halang dia.. bella ke.. erin ke.. sapa2 jela.. hak dia.. aku cuma kawan je.. teman makan dia.. teman mesej dia.. bibik tolong kejutkan tidur...   -_- malas nak cite banyak.. tengah mood sentap sekarang ni..
tiba2 teringat masa kat PD.. melihat matahari baru nak menampakkan serinya..

romantik duduk sambil tengok laut diterangi cahaya matahari sambil mengira kapal terbang yang melintasi kepala aku.. ^_^  aku rasa macam nak pergi lagi tempat tu.. tanam dalam hati.. nanti honeymoon nak ajak "encik abang" pergi tempat tu.. "encik abang"??? emm.. siapala yang malang dapat cikfie ni ye???

lepas tu aku pergi air terjun jeram tui.. menarik.. cantik.. aku kan memang suka tempat2 yang hijau.. aku kan pencinta alam.. ^_^.. antara sebab2 aku sayang dengan melor ni la.. dia suka bawak aku tempat2 yang aku tak pernah pergi.. tempat2 yang di sekelilingi alam semulajadi.. PD pun aku tak pernah pergi.. kesiankan aku.. nampak benor kampungnya... hehehhehe.. ^_^ yelaa.. aku budak kampung.. selebet.. tak reti bergaya... emm.. -_-
eh2 tiba2 ada gambar kawin pulak.. siapa ni?? kawan aku dari aku kecik tadika sampai sekarang.. da kawin da dia.. aku bila la agaknye ye.. opsss! cikfie mudaa lagi. belum sampai seru.... ^_^ seyes aku macam tak caya dia da kawin.. kecik dulu main same2 tup2 da besar dia kawin dulu dari aku..penat aku suruh dorang ni tunggu aku kawin..tup2 dorang kawin dulu.. sedih giler.. tapi dah jodohkan. kerja jodoh, ajal maut semua ni bukan kerja kita.. kalau aku beriya2 nak kawin pun kalau tak sampai seru tak jadi jugak.. kan3???
teringat kawan melor punya 'dream wedding'

kawan melor: nanti bila aku nak kawin aku nak buat baju dari bendera.. semua satu family aku pakai baju bendera malaysia tu.. tema patriotik.. (dengan loghat kedah)
aku: ^_^ start da..
kawan melor: pastu aku nak bersanding atas bumbung. aku naq buat benda yang orang tak pernah buat..
aku: makanan cam mana??
kawan melor: makanan pun satu malaysia la.. ada roti canai untuk india, taufu fa untuk cina, nasi untuk melayu.. ok tak melor???
melor: okey.. 
kawan melor: tak pun aku buat berarak atas lori.. pusing satu malaysia.. gerenti masuk tv... 
aku: (emm.. start mengarut da)

kalau nak cerita semua memang banyak.. tapi lain orang lain cara kan.. ada macam2 gaya dan impian untuk perkahwinan dorang.. bak kata dorang... kawin cuma sekali.. yela tu sekali.. agaknye dua tiga kali.. siapa tahu.. ^_^

kenapa aku cerita semua ni??? entah.. tiba2 rasa rindu dengan melor.. teringat semua2 ni.. mana melor ye??? aku mesej pun tak balas.. nak call takut ganggu pulak.. nanti aku gak makan hati.. mana melor ni??? kan da sunyi bila tak ada.. macam mana aku nak pergi fast track ni??? dia hilang kejap pun aku da sasau.. kalau aku pergi fast track terus mereng aku agaknya.. emm....

di mana dia.. buah hati saya???
buah hati saya tiada di depan mata..
di mana dia buah hati saya..
buah  hati saya masih tak kunjung tiba... T_T



Sabtu, 2 Julai 2011

thankz,,

01 julai 2011..


thankz for the best day ever!!!! 
love you beribu2 million..  




<3 <3<3