Selasa, 28 Jun 2011

more i learn more i love..

“Kadang2 kita tak hargai cinta, kenapa??
Sebab kita belum merasai kehilangan dia..
Kadang2 kita merasai cinta dia tapi masih tak percaya, kenapa??
Sebab kita selalu fikir negative tentang dia..
Kadang2 kita tak sedar hati betul2 menyintai dia, kenapa??
Sebab kita tunjuk ego taknak mengalah..        
Tapi.. bila tangan yang selalu kita genggam berada dalam genggaman orang lain..
Apa perasaan kita masa tu???”
Aku tak mampu bayangkan jika tangan yang selalu aku genggam tu akan berada dalam genggaman orang lain.. aku tak mampu bayangkan dia yang selalu tersenyum tu akan bagi senyumannya pada orang lain. Aku tak mampu bayangkan hati dia yang aku sayang diberikan pada orang lain dan orang tu bukan aku..
Aku tak mampu bayangkan jika suatu hari nanti dia dah tiada lagi di sisi aku.. dia yang sentiasa mampu buat aku tersenyum.. dia yang aku sayang tanpa aku tahu kenapa.. dia yang terlalu istimewa pada pandangan mata aku.. aku hanya perlu melihatnya dan dengan mudah aku tersenyum bahagia.. tak perlu kata2.. dia yang sentiasa aku harap berada di sisi aku..

Jika suatu hari nanti takdir memisahkan aku dengan dia, mampukah aku hidup seperti sebelum aku bersama dengannya???? Jika suatu hari nanti aku dengannya terpisah jauh sehingga tak mampu bersua muka, masih mampukah aku ketawa bahagia??? Andai suatu hari nanti takdir menentukan dia bukan untukku.. mampukah aku melihat dia bersama insan lain??mampukah aku hidup seperti biasa???

Dia yang terlalu istimewa.. dia yang selalu buat aku tersenyum bahagia.. dia yang penuh dengan pelbagai cerita.. dan aku adalah pendengarnya yang setia.. dia yang selalu memberi semangat saat aku hampir tersungkur jatuh.. dia yang selalu temani aku saat aku kesorangan.. dia yang hadir saat aku memerlukan.. dia… hanya dia.. 

Selasa, 21 Jun 2011

aku, melaka dan part3..


sok sek sok sek.. pejam celik.. makan tido.. aku da setahun duduk melaka.. dah masuk part3.. bajet senior sangat la konon.. tapi hampeh... homesick jugak.. cuma tak nangis malam je.. terasa macam semalam baru masuk kampus. rasa macam baru semalam abah, mak hantar masuk kolej.. macam baru semalam lambai mak sambil buat muka sedih.. macam baru semalam tepon mak sambil nangis2 nak balik.. 
and now aku da part3.. ada lagi 3sem sebelum aku tamatkan diploma aku.. masih lama lagi tu.. tak sabar nak abis.. tapi mampu ke sampai ke akhirnya????
 sem ni buat pertama kalinya aku ada junior dalam bilik.. macam biasa aku dengan mira still maintain dalam bilik yang sama.. bezanya ada orang baru.. dan yang paling tak sangka. bilik aku cukup 4orang sem ni.. kalau tak mesti bertiga je.. dan sekarang terasa macam ade adik sebab junior aku ni panggil aku akak.. terasa gembira pulak sebab ada adik.. yelaa... aku mana ada adik.. ( aku yang taknak adik) tiba2 dapat adik ekspress.. kelas gitu.. ^_^
aku pun bergaul dengan budak part1 dengan part2 je.. tapi aku sebijik macam part1.. kecian.. tapi takpe.. terasa la muda cikit.. nak buat cam mana.. aku tak ada geng rapat part3.. aku mana ada kawan baik.. nasib baik ada melor... wondering if one day melor da tak ada kat londurian lagi???? aku boleh survive ke sorang2???? tak ada kawan nak ngadu.. nak lepak.. nak teman aku makan, jalan... mesti aku selalu nangis cam part1 dulu an.. the very poor cikfie.. -_-
tak kisah la pape pun.. jangan fikir negatif.. melor akan sentiasa dengan aku.. kan melor????? ^_^
sem ni masuk sem kedua aku dengan melor. dia da femes da.. satu level aku tahu pasal dia.. emm.. hari2 aku jadi bahan.. memang best sesangat2... nasibla.. asalkan aku tak kacau orang dan result aku tak down.. 
lastly aku harap sem ni aku tak kena puasa sorang2 macam aku part1 dulu.. siyes sedih nak mati.. hari2 menangis.. azam tengah bulan6.. aku nak balik masa puasa pertama.. mana aci kakbilla sorang puasa kat umah.. aku nak jugak! ( semangat betul cikfie ni..)

Isnin, 13 Jun 2011

twinkle twinkle little star..


Malam bulan dipagar bintang
Makin indah jika dipandang
Bagai gadis beri senyuman

Pada bujang idaman

Duhai kasih ingin dimanja
Dengan cumbuan mesra
Untuk pelipur lara
Penawar dik asmara

Mmm.. mmm...
Mmm.. mmm...

Malam bulan dipagar bintang
Tambah seri cuaca malam
Murni sungguh ciptaan Tuhan
Bulan bintang lampu alam

Andai kata bintang menyepi
Bulan tidak berseri
Malam menjadi sunyi
Tidak berseri lagi

bintang.. siapa yang tak suka bintang... 12 jun 2011, aku tolong mira buat bintang untuk birthday adik dia.. teringat seseorang yang suka bintang.. he has his own star.. konon2 bintang tu dia punya la... dia pernah tunjukkan bintang tu dulu.. bintang yang paling cerah kat angkasa.. nama bintang tu sirius.. dah macam nama pakcik harry potter je.. sirius black..
tiba2 rasa nak ada bintang sendiri jugak.. yeah! angan2 lagi... malam2 tengok bintang dengan orang yang aku sayang.. diterangi cahaya bulan.. romantiknya.. ^_^
okey.. stop cikfie dengan angan2 mu itu..
bila buat bintang kertas ni terasa macam nak buat banyak2 dan bagi kat seseorang yang aku suka.. tulis somethings kat kertas tu pastu buat bintang.. bagi kat si dia, suruh dia bukak bintang tu sehari satu.. sooooo romantik...
tapi kalau ada yang nak bagi bintang2 tu kat aku lagi best kan.. tapi angan2 jela.. siapalah nak aku kan.. miss selebet + selekeh.. sentiasa nak cepat.. men sarung je segala apa yang ada.. tak reti nak melawa sangat.. kecian siapa yang dapat aku nanti.. 
" tak apa ye abang, ti dah keje sayang belajar mekap ye.. " hahahhahahah..
aku harap sangat.. suatu hari nanti ada yang bagi bintang2 yang dia buat sendiri untuk aku.. emm.. mimpilah cikfie... 

Sabtu, 11 Jun 2011

sehari bersama dia...

hah! siapa pulak dia ni???? melor??? chop2!! bukan melor.. ha??? aku ader skandal baru???? ish2.. mana ade.. sehari bersama my lovely roomate la..
mira mera...

bukan pergi mana pun.. jalan2 je dan beli barang cikit. eh2 mentang2 ptptpu baru masuk.. shopping sakan aku eh.. hahhaa.. mana ader.. kena jimat.. nanti habis ptptpu, tak makan aku nanti..
da lama tak jalan2 dalam erti kata jalan guna kaki.. biasanya naik kereta je.. tapi seronok sangat.. jalan tanpa arah.. teringin nak buat dengan melor tapi emm... macam payah je..
have fun together with my dear mira..tapi tak ada gambar pulak aku amik.. tapi banyak jugak duit habis.. aku pun tak tahu aku beli apa.. 

at the end of the day, nak balik uitm, naikla teksi.. then aderla 2orang lagi budak uitm.
budak uitm: part 1 ea??
aku: ha?? tak la.. part3.
budak uitm: owh.. sebaya la tapi..
aku: (hahahha, malu kau..)

muka aku ader rupa part1 ke??? eh3.. lain kali tak payah la buat konklusi sendiri.. baru part2 da kecoh. ingat diri sendiri,, chill la beb.. part2 je kot... tak senior mana lagi.. kan da malu.. lain kali.. tak payah la tanya part1 ke.. tanye part berapa sudah. tak ada la malu sangat nanti. hahhahaha
tiba2 terasa aku awet muda.. haritu keluar dengan melor, ader orang kata aku budak sekolah.. sekarang up sikit budak part1.. ^_^
muka budak2 ke aku ni??? thinking~

malam yang sepi.. aku dan...

i cant sleep.. feel something happen to me but i don't why.. tak selesa sangat2.. tak boleh tidor.. T.T i m miss him. tapi dy macam... semuanya tak boleh nak gambar dengan kata2.. kadang2 aku rasa macam orang asing dengan dia.. aku nak bagitahu dia yang aku rindu dia dan aku rasa tak okey sangat2. tapi cara dia jawab call aku seolah2 aku ganggu dia.. i'm feel i m not needed.. tapi dia jugak suruh bagi tahu kalau aku tak okey. mungkin aku patut senyap je lepas ni??? 
i miss him!!!!!
air ujan dah nak turun.. T_T. really miss him.... sasau da aku ni.. hate myself!!!!!!! sampai bila nak macam ni?????? T.T

peace no war contest!

da lama tak join contest sebenarnye.. tiba2 tertarik dengan contest muna ni.. saje nak join.. ^_^ maceh muna sebab buat contest ni..


aku nak pertaruhkan gambar ni..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ni je yang ade.. aku jarang buat peace2 ni.. join just for fun.. 

Selasa, 7 Jun 2011

i love u 0r "i love u"

wo ai ni..
i love you..
saya cinta awak..
words yang mudah semudah abc.
sekarang tanya pada diri korang.. berapa kali korang da ucap ayat2 di atas ni?? berapa ramai yang terima ayat ni dari korang dan berapa kali yang korang benar2 maksudkannya????
tanya diri korang.. 
love is secure.. kadang2 kita sendiri salah gunakan perkataan love tu.. cinta. sayang.. suatu perasaan yang unik... tapi sering di salah ertikan..
'yes! i love you.'
'ye.. betul.. saya sayang awak..'
'saya cinta awak sangat2..'
okeyla.. sayang.. cinta.. but how much??
'seluas lautan..'
'seluas langit..'
'more than u know..'
baiklaa.. tapi agak2 boleh percaya tak?? ask urself.. boleh percaya ke tak??
sekarang terlalu banyak permainan melibatkan cinta.. sayang... sampai kita tak pasti mana satu yang betul dan mana satu yang palsu..

tanda2 dia sayang saya!
1. Dia ambil berat dengan korang. “dah makan ke belum?” “dah solat?” "tengah buat apa??"
2. Dia SMS / call / email korang setiap malam.. Sampai nak sembang ape pun tak tau.. Itupun kalau korang layan..
3. Dia berusaha mendekati korang.. Dimana ada korang disitulah dia ingin ada.. 
4. Mengikuti perkembangan dunia korang.Tidak kiralah sumber itu dari korang,'fb'. tweeter, blog. macam2 lagi la...
5. Dia sentiasa ingin melihat korang gembira.. Jika korang bersedih, boring atau takde mood, si dialah yang akan menjadi penghilang duka kalian..
6. Dia akan merasa tidak gembira jika korang bersembang dengan lelaki/perempuan lain. Jangan terkejut malam itu dia tak SMS kalian.
7. Lihat perbezaan layanan dia antara korang dan rakan lain.. Bukankah dia layan korang dengan lebih mesra? Lebih istimewa..
8. Kalau ada apa-apa aktiviti, orang yang dia akan ajak adalah korang dan ingin menjadikan korang sebagai senarai wajib ada..
9. Cemburunya mengalahkan orang lain.. Tapi sebolehnya dia tidak akan menunjukkan tanda protes itu 
dengan terlalu nyata..

ada tak semua ni pada korang or pada orang yang korang suke + sayang tu?? 
cuba2 selidik2 tengok2 usha2..
kalau ada memang untungla.. kalau takde.. jangan mengharap.. thats it!

the cool-blooded afie!


sometimes aku ni macam terlebih demand kan??? bukan sometimes tapi everytime. bila fikir balik, aku ni melampau jugakkan.. cian melor kena buli dengan aku.. nak mcd je kerja aku.. dan kau pulak terlalu ikut kemahuan aku.. kan da naik lemak.. nasibla melor.. nak buat macam mana.. kau manjakan aku sangat.. -_-
06.55pm/06/06/11
pantai puteri. wonder why??? kenapa pi pantai ni??? i m asking myself.. dia baca impian aku ke??? okey! i m see not.. aku turun sorang.. jalan tepi pantai.. tengok couple.. bahagianya.. yes! aku jeles.. tapi.. emm..T.T
duk tepi pantai.. jalan2 sorang2 tanpa arah. yeah! bercakap sorang2 jugak.. okeyla.. tu memang aku da base sangat2.. then.. tengok matahari terbenam.. awan tutup matahari tu.. mungkin tak awan tutup matahari sebab matahari tengah menangis.. so awan tutup matahari, supaya tak ada orang nampak dia sedang menangis.. cian matahari. dia rindukan kekasihnya bulan tapi bulan makin menjauhinya... (sempat lagi berangan)
someone datang dan tegur aku.. aish! ni aku malas ni.. 
si laki: ai.. sorang je??
aku: (silent...)
si laki: dari mana???
aku: (pandang dengan muka tak bersalah)
si laki: sorang jeke??
aku: nape??
si laki: datang sorang jeke?? atau tunggu orang..
aku: tak
si laki: tunggu pakwe??
aku: tak
si laki: nama sape??
aku: (silent)
si laki: sorang je?? dari mane??
aku: taklah..berempat..
si laki: baju itam tu kawan awak ke??
aku: tak
si laki: nak kenal boleh? 
aku: tak!
si laki: tak boleh ke nak berkenalan?? 
aku: tak!!!
si laki: emm.. tak apalah, maaf ganggu.. assalamualaikum..
aku: (tak payah nak tunjuk baik sangat la..)

so what! kalau aku sorang pun tak bermakna kau boleh nak kenal2 aku.. okeyla aku beruntung dia tak buat apa2.. walaupun aku da seram bila dia tengok aku.. mane my guardian?? emm.. entah..  tiba2 rasa serik duduk tepi pantai sorang2 lagi.. actually nak tengok matahari terbenam.. tapi matahari terlalu malu sampai tak mau keluar tunjukkan diri.. mungkin matahari nak bagi peluang kat aku tengok dia terbenam dengan orang yang aku sayang..yeah! harap2 dapat suatu hari nanti.. tapi bile??
 emm.. thinking~

Isnin, 6 Jun 2011

Part3 uitm lendurian,melaka


06/o6/2011


Genap seminggu aku kat sini.. sekarang aku dah part3, dah jadi senior da.. dapat pulak adik2 instant.. semua panggil aku akak. Alahai.. terasa tua la pulak.. yela.. jarang yang panggil aku akak.. kat rumah pun da biasa kena panggil adik, tup2 kat sini kena panggil akak.. canggung rasanya..
Part3, diploma in banking.. siapa sangka budak sains yang dulunya bercita2 nak jadi pakar sakit jiwa tiba boleh tercampak dalam sastera. Akaun pulak tu, ade kena mengena dengan math yang dia anti giler2 satu masa dahulu.. serius aku tak percaya aku ada kat sini.. cepat2 kejut aku dari mimpi panjang ni. Mimpi belajar buat apa, bagilah mimpi jumpa putera raja ke, mimpi pi jepun ke… ni mimpi belajar.. tak best langsung.. kalau ni mimpi..
tapi ni reality yang perlu aku hadapi.. memang aku langsung tak caya aku ada kat sini.. yang peliknya boleh pulak aku bawak semua subjek kat sini sedangkan aku tak minat langsung banking.. aku pun tak tahu lepas ni apa yang aku boleh buat dengan diploma banking tu.. thinking~ okey, memang la nak continue study an. Tapi course pe??? Aku da la memang tak paham pape pun pasal kejadah semua ni.. tak pela.. Let follow the flow kan.. biar masa menentukan apa yang akan jadi kat masa hadapan.

Sekarang ni aku da tak ada menangis2 lagi sebelum tidor.. aku tidor dengan lenanya.. ciap berdengkur lagi.. (dasyatnya aku..) hahahahhaha.. ^_^ da tak payah nak risau2 lagi sebab ada my dear melor kat sini. Eh2 apa istimewanya si melor ni?? Entah! Aku pun tak tahu.. istimewa??? Nak kata encem?? Memang tak la.. sweet ada kot.. (kalau melor baca ni mesti merajuk) :P tak kisah la apa2 pun, janji aku suka dia.. 'my guardian in silent mode' ^_^
Part3, pertambahan subjek.. okey.. sekarang aku kena harung 7subjek.. mampu ke tak ni??? Jadual aku pun entah cam apa.. serabut semacamje.. penat aku 5hari seminggu.. yang paling sedih, masa untuk melor pun kurang.. almaklumla jadualkan lain2.. dia ada kelas, aku tak ada kelas, dia habis kelas,aku baru nak pi kelas.. -_- tapi tak apa, as long as dia ada kat sini, aku da senang hati da..
Sem ni aku ada bahasa ketiga dan aku pilih mandarin.. kenapa mandarin??? Entahla.. aku pun tak tahu kenapa.. yang pasti giler2 susah.. especially masa nak pronoun dia dengan nak eja.. aku yang sememangnya ada masalah dalam eja mengeja ni memang kalut gilerla.. pastu kena hafal pulak perkataan dia.. memang hancurla.. tapi belajar step by step k. aku bukannya brilliant macam adik adi putra tu, tak hebat macam mardihah.. aku Cuma aku.. si lembap yang belajar secara perlahan2.. si siput. ^_^
Agak2 aku boleh maintain result aku tak??? 4flat??? Memang jauhla.. kena usaha nak dapatkannya.. aku kan taknak bayar ptptipu.. naya kalau aku punye result turun, tak pasal2 mak aku marah + kena bayar ptptipu tu.. seumur hidup tak abis. Mati aku.. tak kawinla gamaknya sebab kena bayar ptptipu yang beribu2 tu, tak masuk interest lagi.. naya2.. okey2 kena belajar betul2.. no more main2 ye cikfie.. karang naya kau.. (semangat ni)

Tak sabar rasanya nak habis diploma.. tapi lepas tu aku nak buat apa ye?? Tak pun aku rasa nak pi fast track tapi mampu ke aku??? Risau tak dapat kolej sem depan.. eh2 cikfie, baru sem3 da fikir sem4 punye cerita.. takpe.. akukan advance.. hahahaha.. thinking~

 

Ahad, 5 Jun 2011

senyum sampai telinga!



Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale.
Today was a fairytale..
Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale
Time slows down whenever you’re around
But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale
Today was a fairytale
You’ve got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale
Today was a fairytale
All that I can say is it’s getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale
Time slows down whenever you’re around (Yeah yeah)
But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale
Time slows down whenever you’re around
I can feel my heart
It’s beating in my chest
Did you feel it?
I can’t put this down
But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
But can you feel this magic in the air
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale
^_^ untuk mereka2 yang tengah dalam musim bunga2.. 

dara tak dara.. ada aku kisah!?

akhir2 ni kecoh pasal sorang girl ni mengaku tak ada dara.. habis kecoh kat level, kolej, satu kampus kecoh pasal minah ni. tiba2 minah ni jadi macam artis.. semua nak baca blog dia.. follower dia kat blog pun makin ramai.. lastly aku bukak da cecah seribu lebih.. cepat betul dia popular lepas cerita aib dia tu kecoh kat dunia siber ni.. ciap ada fan paga kat fb lagi.. hebat.. tapi sayang hebat yang mengaibkan diri sendiri.. 
bukan niat nak mengutuk ke apa.. aku pun bukanla sebaik mana.. tapi sebagai peringatan untuk diri sendiri, perkara aib pasal diri janganla bangga menghebahkan ke seluruh dunia.. kita yang tak kenal dia pun janganla senang2 menghukum dia.. mungkin yang terjadi tu tak seperti yang kita faham.. adatla manusia sering salah paham ni.. da jadi lumrah alam kan?? 
untuk mereka2 yang asyik duk mengata dia tu.. elok senyap2 jela.. jangan hebohkan lagi pasal dia.. nanti orang luar tahu, jatuh nama islam.. biarkan dia dengan dunia dia.. kita hanya mampu nasihat je.. terpulang pada dia nak terima atau tak.. 

Sabtu, 4 Jun 2011

04.06.11

serius aku tak tahu kenapa.. semuanya jadi tak kena.. dia senyap je.. marah lagi ke dia???? besar sangat ke salah aku?? tak tahu nak luah kat siapa.. tak ada tempat tuk mengadu.. nasib baik ade baby bear (bb) teman aku... rasa nak menangis pun ada jugak.. T_T 
semalam bila tahu dia nak balik tiba2 je airmata mengalir. tak ada sebab aku jadi terasa hati.. sedih + +.. aku pun tak tahu kenapa dengan aku sekarang ni. hati aku cepat sangat terasa. memangla aku tak merajuk.. tak marah.. tau2 balik bilik, ingat apa yang jadi, airmata mengalir.. aku da jadi alien ke??
semalam dia tanya aku sanggup ke tunggu dia. aku sebenarnya tak tahu nak jawab apa.. 'tunggu' yang macam mana maksud dia sebenarnya.. lastly aku cakap sanggup.. agak2 'tunggu' yang dia maksudkan tu sama tak dengan 'tunggu' yang aku fikirkan??? emm.. mungkin ye..mungkin tak.
mana agaknya dia??? senyap.. aku rindukan dia. rindu mendengar dia bercerita.. dengan gaya dan memek muka.. rindu nak tengok dia senyum.. rindu nak gaduh dengan dia.. rindu segalanya tentang dia.. 
"oi! cikfie.. baru sehari dia senyap.. baru 3hari kau tak mengadap dia, kau da sasau macam 10tahun tak jumpa.. kau da kenapa!???? dia tu kawan kau jela.. yang kau rindu bagai nak rak tu kenapa?? kawan2 yang lain kau tak rindu pulak!! nonsense! la kau ni cikfie! "
serius aku sendiri pun tak tahu aku kenapa?? aku terasa hati bila dia macam taknak jumpa aku.. mungkin aku tak patut terlalu ikut kata hati.. emm.. ikut kata hati mati.. 
"yang kau sibuk2 fikir pasal dia kenapa fie?? dia tu kawan je.. yang kau nak terover sibuk pasal dia, kawal hidup dia, 24jam nak berkepit dengan dia kenapa?? kau ingat dia tu hak kau?? kau tak pernah declare dengan dia la!! kau ni memang giler la fie..sedar2 la diri kau tu fie.. dia tu kawan kau je.. tak mungkin jadi lebih dari tu.. sampai bila2 pun takkan jadi pape.. memangla dia sayang kau tapi kau tahu ke dia sayang kau macam mana?? pernah ke dia cakap dengan kau dia sayang kau macam yang kau harapkan??? takkan?? so tak payahla nak over2 sibuk nak kawal hidup dia. biarlah dia dengan perempuan mana pun dia nak. kau takde hak fie.. ingatla.. kau bukan siapa2 pada dia.."

ye.. aku bukan siapa2.. ada ke tidak aku tak bagi kesan apa2.. tak akan merubah apa2.. aku tak penting, jauh lagi istimewa.. aku hanya seorang kawan yang tiada nilai apa2.. ye.. cuma kawan.. kawan biasa.. T.T

kerana lagu encik mimpi...



tak terlintas difikiranku mengenalimu
tak terbayang diriku utk mengimpikan kamu
apa yang ku harapkan darimu adalah
tulus ikhlas dalam persahabatan

(+)
hari berganti hari tanpa ku sedari
hatiku mulai menyayangimu sepenuh hati
tapiku tak pastu maksud di sebalik semua ini
hanya sekadar sayang ataupun cinta sejati

chorus:
sayang izinkan hatiku ini memiliki kamu
ku tak bisa melepaskanmu dalam dakapanku
sayang izinkan hatiku ini bersama denganmu
walau hanya sesaat
ku hanya dambakan cinta darimu

ulang (+)

andai ini suratan hidup kita
untuk ditakdirkan bersama
aku hanya mampu tersenyum
kerna kebahagiaan yang ku impikan
telah ku miliki selamanya
aku cinta kamu sayang....

kali pertama aku dengar lagu dari melor.. nice song.. ade maksud yang mendalam.. terasa seolah2 lagu ni ditujukan khas tuk aku sedangkan dia cuma nyanyi je.. konon2 feeling la kan.. ^_^
amboi cik fie.. gatal sungguh! hahahahahaha
cuba korang dengar lagu dari encik mimpi ni..ada banyal lagi lagu2 nyanyian dia... nak tau?? p terjah blog encik mimpi ni.dan bayangkan orang yang korang sayang tengah nyanyikan lagu ni kat depan korang sambil petik gitar.. wa.. romantik nye... 
(berangan da..)

suara hati..2

love is something that we know when we meet it or when we lost it.
tak kisah la bila,di mana, bagaimana, when you meet him at the first sight and you feel something..yeah!  you are fall in love with him.. 
sometimes, ianya datang tanpa kita duga.. sampailah satu saat kita kehilangannya.. and you will know you are fall in love..
kadang2 kita tak sedar langsung kita tengah angau akan seseorang.. tapi kita selalu memikirkannya.. dah makan ke belum???.. buat ape???.. da mandi ke??? henpon pon tak lepas dari tangan.. kalau dia tak mesej, mesti tangan dok gatal2 nak mesej.. sehari tak mesej, tak dengar suara macam tak hidup.. 


that is how love can change someone life.. cinta tu unik.. buat hidup seolah2 dalam awang-awangan.. tapi seringkali juga bagi masalah pada diri.. cinta terlalu universal.. setiap orang ada definisi cinta itu sendiri.. tak kisah la bila.. setiap orang mesti pernah jatuh cinta.. sama ada cinta terpendam atau pernah diluahkan.. cinta mampu merubah hidup seseorang sepenuhnya.. yang jahat kepada yang baik begitu juga sebaliknya..


pada aku.. cinta tu sesuatu yang sangat2 sukar difahami.. sukar dikenal pasti.. ianya hadir dengan tiba2.. perasaan yang sukar dinyatakan dengan kata2.. cinta hadir bila kita temui seseorang yang kita selesa dengannya.. kita menjadi diri kita.. tak perlu menyembunyikan apa2.. saat dia di sisi segalanya menjadi terlalu istimewa.. saat dilalui selalu membahagiakan.. waktu seolah2 cepat berlalu tanpa kita sedari. . menjadi tak tentu arah bila dia tiada.. seolah2 hilang sesuatu bila berjauhan.. itulah cinta.. cinta terlalu istimewa.. bila si dia berjauh hati, dunia seakan kelam. berusaha memujuk dengan sepenuh hati.. cinta mampu membodohkan seseorang... cinta seolah2 satu sihir yang boleh ubah segalanya..  seperti a witches yang menghayunkan tongkat saktinya untuk merubah sesuatu.. itulah cinta..
 opsss!!!! jiwang sudah... ^_^ tak kisah la apa pun cinta tu.. selagi kita tahu menghargainya, cinta sentiasa di sekeliling kita.. cinta keluarga..kawan2..dan - - -..

Jumaat, 3 Jun 2011

when i love you


When u have to look away
When u don't have much to say
That's when I love u
I love u just that way
To here u stumble when u speak
Or see u walk with two left feet
That's when I love you
I love u endlessly
And when your mad cause u lost the game
Forget I'm waiting in the rain
Baby I love u
I love u anyway
Cause here's my promise made tonight
U can count on me 4 life
Cause that's when I love u
When nothing u do can change my mind
The more I learn the more I love
The more my heart can't get enough
That's when I love u
When I love u
No matter what
So when u turn to hide your eyes
Cause the movie it made u cry
That's when I love u
I love u
A little more each time
And when u cant quite match you clothes
Or when u laugh at your own jokes
that's when I love u I love u
More then u know
And when u forgot that we had a date
Or that look that u give when u show up late
Baby I love u ,I love u anyway
So here's my promise made tonight
U can count on me 4 life
Cause that's when I love u
When nothing u do can change my moind
The more I learn the more I love
The more my heart cant get enough
That's when I love u
When I love u
No matter what
Ohh that's when I love u when nothing baby, nothing u do could change my mind
The more I learn, the more I love, the more my heart can't get enough
That's when I love u , when I love u no matter what
Ohhhh no matter what
p/s: i love you more than you do..

for my love..



you are special on eyes
you always make me smile 
although sometimes you make me cry
you make my heart beat fast
and i am asking why..
when you go
i feel uncomfortable
i feel alone 
when you are not around
you are my guardian in silent mode
you love me in unique way
and make me fall suddenly
i love you every times my heart beat
you are weird in interesting way
and make me love without a reason why.
every times i meet you
i will smile without you ask to
and i always want to know you
more than i need to
do you love me more than i do??
every times i am with you
there are memory of you
you have said you love me too
more than i can imagine
i hope its not fake
i hope you love me the way i love you
without i am said it
every action has show clearly..
how i love you in every ways...
i will love you until the end of my life.. 

suara hati.. 1

sekarang ni serius aku da cepat tacink.. benda yang dipendam lama2 da mengelegak tunggu masa nak meletup je..
memangla nampak aku cam tak kisah.. tapi cubalah paham aku ni.. janganla aku kata cam ni, terus ikut bulat2,bujur2, tiga segi.. aku senyap, kau pun senyap. aku kata tak kisah, kau pun anggap aku betul2 tak kisah.. eii,pakcik! kalau perempuan kata tak kisah maksudnye dia kisah.. kalau perempuan kata tak ape, its mean memang nak benda tu.. try la paham perempuan sikit.. memang la mulut kadang2 cakap cam tak kisah, tak peduli.. tapi hati dia kisah, peduli.. 
perempuan ni unik, mungkinla kadang2 annoying but try la paham isi hati perempuan ni. janganla lurus bendul sangat... terima je kata2 perempuan bulat2.. 
cuba untuk memahami.. bukan payah pun.. banyak da tutorial kat internet ni cara nak paham perempuan.. p la search jap. ni tak.. ye2 cakap sayang, merajuk cikit pujuk la dua tiga kali pastu biar je.. pujuk sekadar cukup syarat je. 
cuba belajar dari perempuan. bila orang yang dia sayang merajuk, macam2 dia buat nak pujuk.. walaupun terpaksa korbankan perasaan sendiri as long as buah hati tu tak merajuk lagi tak ape. sanggup tu berkorban. sampai ada yang berkorban maruah diri.. yang ni perempuan jangan ikut.. bahaya.. buah hati korang tu bukan nak bertanggungjawab nanti.. agaknya sayang kat mulut je..
for all boy..
please change yourself. tak banyak, sikit pun jadila.. jangan bila perempuan buat salah sikit, mulalah cakap tak sayang, tryla paham hati kecil perempuan..  
p/s: ada perempuan sanggup bunuh diri sebab lelaki tak percaya kat dia..

for you..

 

Khamis, 2 Jun 2011

i love you..

tiba2 ade orang tu da jumpe blog ni.. auch!!! kantoi.. peduli ape.. baca lah.. tak luak pun..  tak mau cite banyak.. ada assingment kena buat.. 
just nak bagitau orang tu. 
sayang kamu ketat2.. 

melor yang anak ayam tu.. ^_^