Selasa, 29 Mac 2011

to my love..

10 things i want to do with you..

  1. watch sunrise and sunset together


2.wear couple tee.


3.watch romantic movie together
4. candle light dinner. (i will cook for you) 

5. picnic at beach together.

6.see star every night together
 7.go to themes park together

8. date at zoo

9.go anywhere together for a whole day


10. die on the bosom of you.




P/s: hopefully i will meet you early my future husband and doing this together with you after married. ^_^

Ahad, 27 Mac 2011

kena couple jugak ke??


Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday



haaaa.. let talk about love!!!!
when boy meet a girl.. and they decide to be a friend.. just a friend.. can we believe it?? it is necessary when a boy and girl be a friends and they need have a heart feeling toward each other??? no!!!!
boy and girl can be friend okey!!!
takkan la bila lelaki dengan perempuan selalu sama2 mesti dianggap couple.. hello!!! we are friend!!!

salah ke kalau lelaki dan perempuan berkawan??? kawan rapat??? kenapa mesti dikaitkan yang jika lelaki dan perempuan rapat mereka adalah couple??? nonsense!!! 
i love to make friend with boys more than girl... this is the fact.  so to all people.. tolong tukar mind set korang tu.. perempuan dengan lelaki bolehla berkawan.. hanya berkawan.. tak ada langsung heart feeling bagai ni.. kadang2 kawan lelaki ni lagi memahami dari kawan perempuan.. kadang2 idea yang kawan lelaki ni bagi lagi brilliant dari kawan perempuan.. and the most best thing be the boy friend is the hard to touching. hang dok kata apa pon depa dok selamba ja.. ada yang lagi bagus same2 kutuk diri sendiri.. thats why i love boy more than girl..

to my lovely melor..
that is wrong when i m said that i m love you??? i m not a impostor to pretending that i m love you.. you are my friend. the only one i have here.. in londurian.. okey.. sometimes i m quiet weird.. sometimes very annoying and demand.. but that is me.. i m the youngest in my family.. that why i m too spoiled.
kau adalah satu2 nya manusia yang sabar dengan kerenah aku.. sanggup susah payah pasal aku walaupun kadang2 semuanya sebab kesian je.. bagi aku kau la bukan setakat kawan je.. tapi lebih dari tu.. kau macam family aku.. macam abang yang sentiasa jaga adik dia.. walaupun aku je yang selalu terover care pasal kau.. kau suka tanya kenapa aku terover risau pasal kau an?? memang la.. kau an kawan aku.. kalau kau demam,sakit, mati ke.. siapa lagilaa yang nak teman aku menghadapi hari2 yang paling menyeksakan kat londurian ni?? hanya kau yang aku ada kat sini.. pengubat  rindu aku dengan rumah.. hanya kau yang tak pernah paham perasaan aku..
aku sayang kau sangat2.. kau adalah satu2 nya kawan lelaki yang aku rapat kat sini.. serius.. aku tak sanggup nak hilang kau.. tak sanggup hilang teman untuk merapu2 lagi.. aku harap kau sabar jadi kawan aku ea... ^_^


p/s: kawan..jangan sampai jadi cinta sudah.. ^_^

Jumaat, 25 Mac 2011

to my future husband..

saya tak tahu siapa awak, di mana kita berjumpa dan berkenalan, mengapa dan bagaimana kita jatuh cinta, dan bila kita akan berkahwin. saya juga tak tahu siapa nama awak, berapa umur awak, awak kerja di mana dan bagaimana rupa awak.. tak kisahla semua tu.. saya cuma harap awak berkahwin dengan saya bukan kerana siapa saya.. tapi kerana diri saya. saya tak cantik, saya tak menarik dan saya juga tak kaya.. saya harap awak akan cintai saya seadanya. selagi awak mencintai saya selagi itu saya akan cuba mencintai awak. kalau awak pandai ambil hati saya.. sudah pasti dengan mudahnya saya akan mencintai awak.. di sini saya senaraikan syarat2 untuk berkahwin dengan saya:
  1. selalulah bagi bunga dan coklat kepada saya sewaktu kita sedang bercinta.. (kalau bagi hadiah lagi bagus)


2. bagi hadiah cincin belian di hari pertunangan kita beserta separuh daripada wang hantaran sebanyak RM25000 ( duit hantaran RM50000)

3. sepanjang bertunang kita tak boleh selalu berjumpa tapi saya nak hari2 awak call saya dan bagi saya coklat..

4. saya nak awak merealisasikan dream wedding saya. klik ni..

5. jangan lupa bagi hadiah perkahwinan iaitu sebijik kereta mini cooper berwarna hijau dan sebuah rumah empat bilik dan semuanya atas nama saya.. ( sebagai jaminan masa depan)


6. saya nak kita ambil gambar kahwin kat tepi pantai, dalam hutan, kat air terjun.dan lain2.. semuanya saya nak ada dalam 5album.. 

7. bawak saya honeymoon kat langkawi, tioman dan sabah..

8. sediakan satu akaun atas nama saya dan setiap nafkah untuk saya yang berbentuk tunai perlu di bank inkan di dalam akaun tersebut. dan awak tidak berhak menuntut apa2 dari akaun tersebut.
9. saya izinkan awak untuk curang atau berkahwin dengan wanita lain tapi dengan syarat wanita itu mesti lebih lawa atau sama lawa seperti preety zinta atau salma hayek.. jika tidak tolong lupakan angan2 awak untuk curang terhadap saya..


10. akhir sekali.. saya nak awak cintai saya sampai akhir hayat saya.. walau bagaimana pun keadaan saya nanti... saya harap awak akan kongsi segala susah payah awak bersama saya.. 
saya harap awak akan sabar dengan semua kerenah saya... dan berusaha untuk tunaikan semua permintaan saya ni.. semuanya hanya jika awak benar2 cintakan saya.. jika tak.. awak boleh cari perempuan lain.. sebab awak tak cintakan seya sepenuh hati awak.. -_-

p/s: untung kalau ada yang sanggup tunaikan permintaan aku ni.. 


Khamis, 24 Mac 2011

couple dan serupa..

sampai hati melor buat aku macam ni.. aku da excited nak p makan kat luar.. penat aku tunggu dia habis kelas. tup2 p makan kat laksamana je.. T_T
da la makanan tinggal sikit.. tak best langsung.. nak makan banyak2. ni lauk sikit je.. elok tak payah makan..
masa tengah makan tu tibe2 terperasan 2couple.. 1 couple pakai baju kaler blue.. sedondon la kalernya.. 1lagi couple pakai baju sebijik corak dan kalernya.. aii.. bak kata si melor.. sweet couple.. celah mana sweet??? emm.. cam lawak je.. tapi memang ye la.. sweet.. romantik pakai baju sama.. aku cakapla lawak kan baju sama2 ni.. tapi dia kata tak.. emm.. yela melor.. tak lawak.. sweet.. patutla kau kusyuk tengok dorang..
tiba2 kau pertikaikan pasal aku dengan kau.. of coz la kita banyak tak sama.. bukan banyak.. semua tak sama sebab kita bukan couple.. ish! so what?? da memang bukan coule watpe nak sama2.. ngarut je kau ni melor.. ^_^

biar aku diam..

hatiku berkata ingin katakan cinta
tapi aku malu untuk mengawalinya
jantungku berdebar saat kau menatapku
jadi salah tingkah bicara sama kamu..
bibirku terbungkam melihat senyummu
aku tak kuasa saat di depanmu
sebenarnya aku ingin menyungkapkan rasa
tapi mengapa aku selalu tak bisa
bagaimana caranya agar dirimu bisa tahu
kalau aku suka sama kamu...
------------------------------------------------------------
serius ni.. perasan tak kita da makin jauh encik ramah tamah??
memang saling merindu.. tapi entahlaa..
cik memandai nak diam je.. tak mahu cakap banyak2..

Rabu, 23 Mac 2011

kedengkian yang melampau2

i will always love you kekasihku
dalam hidupku hanya dirimu satu
i will always need you cintaku
selamanya takkan pernah terganti 
ku mahu menjadi yang terakhir untukmu
ku mahu menjadi mimpi indahmu
cintai aku dengan hatimu
seperti aku mencintaimu
sayangi aku dengan kasihmu
seperti aku menyayangimu
i will be the last for you
and you will be the last for me
eh..eh.. nyanyi2 pulak eh.. senang hati aku rini ye.. ^_^
lalalalalalla... ops! mau cerita.. sal my bff si gedik... now i m know.. bapak kaya sesangat.. bawak kereta mitsubishi.. tak boleh blah ah.. emm... untungkan bila jadi anak orang kaya.. boleh dapat apa saja yang kita nak.. sampai boleh bawak kereta triton p kampus.. letak kat luar kampus je.. tak risau pape jadi kat kereta tu pon.. 
-_-
selama ni si gedik very humble.. tup2 hah kau kereta triton lagi.. terkejut aku.. tak sangka sangat2.. kau anak orang kaya... tiba2 rasa diri kerdil sangat.. + super duper dengki dengan kau.. da la english kau A kan time spm dgn pmr.. aku jeles giler.. dengan family yang berada.. kuar u nanti kompem2 dapat keje kan.. untungla..
tau2 pas diploma nanti kau da jadi general manager.. aush! jelesnya aku.. serius jeles sangat2.. tak payah risau lepas abis belajar nanti nak buat apa.. kompem2 kerja da ada depan mata.. tapi aku ni??? emm.. masih kena berfikir ke mana hala tuju aku selepas ni.. agak2 kau nak tak amik aku kerja dengan kau?? jadi PA kau la.. kat sini pun aku da memang PA kau kan.. so nanti boleh la aku kerja dengan kau kan.. ^_-..
tapi i don't think so.. nak ke kau amik aku kerja??? memang tak la.. lagi2 aku ni selalu nyusahkan kau kan.. emm.. untungnya ada syarikat sendiri an.. family bisnes... aku???? cuma manusia biasa yang lahir dari family yang sederhana.. tiada harta apa2.. tiada apa yang mampu dibanggakan.. aku cuma ada aku.. diri aku.. cuma itu yang aku dapat banggakan.. serius aku rasa aku tak layak kawan dengan kau.. yelaaa.. kau anak GM tu.. aku???? emm.. aku tak sangka kau sekaya ni.. malunya aku nak kawan dengan kau.. serius aku segan dengan kau.. 
sekarang aku rasa nak p jauh2 dari kau.. ish! malu giler la.. T_T
maaf aku kena pergi jauh dari kau melur@si gedik.. kau terlalu kaya.. sampai aku rasa aku malu dengan kau.. -_-

Selasa, 22 Mac 2011

don't you love me??

i m just asking you to waiting for me only for few minute.. not for a whole day.. i m just want to lend a few hours of your time... why you do this to me.. if i can waiting for you for many times why you can't do the same things for me???
emm.. don't you ever love me??? don't you ever care of me?? i m just a girl.. i m a human.. not a heartless.. 
you the only one i have here.. for everything you have done.. i m just ignore it to make sure it will never hurt you pride. to care of your feeling.. i dare to sacrifice my own feeling.. i m killing myself slowly because of you.. don't you ever realize it?? 
when i m said something.. i m just want you to change not to leave me away.. why don't you ever understand me?? understand what really i want from you?? 
i know you are never love me as i love you..
do you really want i go far away from you??
do you never care if i go from you?? don't you will ever miss me?? do you really want me to go??
when i do somethings that hurt your heart.. you easily ask me to go far from you.. forget you for my whole life..
you are my friend.. how can i do that to you.. don't you ever think of it??
i m just nothing to you.. i m knew it.. i just nothing to you.. nothing.. will never give any impact to you life.. never.. 
but.. just pretend that you love me.. i m beg you to pretend you are care of me.. just pretending that you love me.. only for one day.. only that i want from you..
emm.. or i really should go far away from you??? i m not good enough to be your friend?? do i like a jerk to you?? answering me dear.. don't you ever love me???

Isnin, 21 Mac 2011

siapa aku di hatimu???

kau kata kau sayang aku.. kau kata kau cinta aku.. tapi kau masih sibuk nak cari perempuan tu kan.. dengan aku pun kau masih sibuk bercerita tentang perempuan tu. mengimbau kenangan kau dengan dia.. yes.. aku diam.. aku senyum.. tapi hati aku?? tak habis2 ceita pasal perempuan tu.. apa istimewanya dia pada mata kau tu??? 
siapa aku pada kau sebenarnya??
aku ni cuma pengisi kekosongan hidup kau ke??
aku manusia biasala..
aku ada hati..
ada perasaan..
kau sendiri tahu.. 
aku tak kisah kalau kau sebut perempuan lain..
tapi jangan la perempuan tu..
aku tak suka dia..
asyik2 dia..
dia.. dia.. dia..
asyik dia je dalam fikiran kau tu..
emm..
kalau kau masih tak boleh lupakan dia..
carila dia..
jangan cari aku..
T_T

Ahad, 20 Mac 2011

rela atau terpaksa????

20mac2011
i m always said the same things to you but you never reply or answer my question.. why???
it is only a simple question.. and only need a simple answer..
aku tahu semua kau buat ni sebab terpaksa.. aku tahu kau kesian je kat aku.. aku pun tak tahu jawapan pada persoalan aku tu memang jujur dari hati kau atau sekadar nak menyedapkan hati aku.. tapi cukupla untuk aku tahu.. sekurang2nya aku bermakna jugak pada kau walaupun selama ni kau selalu mengeluh bila kena buat sesuatu untuk aku..
lepas ni aku da tak mahu susahkan hidup kau lagi.. aku tahu kau mesti takkan rindu aku.. tapi andaikan kalau kau rindu aku.. tengokla bulan.. bulan tu cantik dari jauh je.. bila dekat tak lawa.. macam aku la.. kan kau pernah cakap.. aku ni luar je lawa tapi dalam.. emm.. so aku macam bulan la kan... jauh cantik.. tapi bila dekat buruk sangat2..
nanti bila kau minum milo tu.. ingat2 la aku ni.. ingat bila aku belikan kau air milo panas.. dan aku seronok minum milo ais.. dan kau sangat jeles tengok aku minum milo ais. ingat jugak bila aku sakit,kau belikan milo panas tapi aku langsung tak sentuh milo tu.. sebaliknya aku habiskan milo ais kau.. 
ingat jugak bila aku suruh kau minum panadol soluble yang rasanya teruk sangat2 tu.. dan aku tak berganjak langsung selagi kau tak minum panadol tu kat depan aku..
 bila kau tengok burung terbang.. kau ingatla aku.. kau ingatlaa saat kita tengok burung terbang membentuk huruf F.. F untuk fie.. ok F untuk nama kau jugak.. 
ingat bila aku menangis kat taman sebab kau tinggalkan aku sorang malam2 kat situ.. kau datang pujuk aku yang nangis tu.. tapi aku cover kononnya aku tak nangis.. dan kau kata tak mahu ajak aku ikut kau lagi..
ingat aku bila kau tengah makan... ingat aku yang suka tarik baju kau.. ingat aku yang suka kacau kau malam2.. ingat aku yang suka mengarut bukan2.. ingat aku yang suka suruh kau buat macam2.. dan ingat aku yang sangat demand ni..
dan bila kau mengadap pantai.. ingat aku yang pernah ajak kau tengok matahari terbit but then aku tidur kat kaki kau.. then kau berjaga sepanjang malam sebab nak jaga aku yang tengah sedap tidur kat tepi kau.. 
terlau banyak kenangan antara kau dengan aku.. mungkin tak kau akan ingat semua ni??? i dont think so.. maaf.. aku memang suke menyimpan kenangan.. aku suka hidup dalam kenangan.. semua kenangan kita ni tak ada kita rakam dalam bentuk hard copy.. but all memory are inside my mind.. aku tahu kenangan ni tak bermakna pada kau.. tapi semua ni bermakna pada aku.. sebab aku tak banyak kawan macam kau.. aku tak disukai semua orang macam kau.. dan aku tak pandai bergaul macam kau.. aku tahu aku cuma manusia biasa yang tak bagi kesan pape pun pada kau.. ada atau tak ada aku langsung tak menganggu hidup kau.. 
tak kisah la apa akan jadi lepas ni.. aku nak kau tahu.. aku sayang kau.. sebab kau kawan aku.. ^_^

saya sayang awak..

awak..
saya sayang awak.. lepas ni apa saja yang saya buat semua untuk kebaikan awak dan saya.. kalau hubungan kita tak mampu bertahan lama maksudnya memang da tak ada jodoh antara kita.. sejauh mana pun kita cuba pertahankan hubungan kita tapi kalau sudah ditetapkan saya bukan untuk awak, kita kena terima dengan tabah.. 
sebab saya sayang awakla saya buat semua ni.. saya tak mahu kerana saya sesuatu terjadi pada awak..saya nak awak tahu.. andai telah ditakdirkan saya memang untuk awak..sejauh mana pun kita terpisah.. saya tetap akan jadi milik awak akhirnya.. 
-
-
Malam ini ku lihat bulan
Tak terjatuh lalu terurai
Bimbang hati apa yang harus
Ku lakukan

Hari ini aku putuskan
Untuk jauh ku langkahkan kaki
Untuk pergi dari dirimu


Biarkanlah kan ku bawa
Sejuta harapan yang indah
Yang pernah kita lalui
Saat bersama

Ku harap kau bisa mengerti
Cinta kita tak direstui
Malam ini harus
Rela ku pergi

Maafkanlah kekasih
Ku harus tinggalkanmu
Meski ku tahu ini menjadi
Kau sakit hati

Relakanlah kekasih
Tutup air matamu
Semua ini aku lakukan
‘Tuk kebaikanmu

Dengarkanlah kekasih
Ku harus tinggalkanmu
Meski ku tahu ini menjadi
Kau sakit hati

Relakanlah kekasih
Tutup air matamu
Ini semua aku lakukan
Untuk kebaikanmu

Dengarkanlah kekasih
Ku harus tinggalkanmu
Meski ku tahu ini menjadi
Kau sakit hati

Relakanlah kekasih
Tutup air matamu
Semua ini aku lakukan
Untuk kebaikanmu

T_T
awak.. maafkan fie.. maaf sangat2.. 

Sabtu, 19 Mac 2011

do he love you???

lelaki makhluk yang susah sangat nak difahami.. setiapnya berbeza.. macam perempuan jugak.. sometimes macam terlalu caring.. sometimes terlalu annoying.. susah sangat nak faham akan golongan manusia yang egonya terlalu tinggi ni.. 
now i want to share.. 6sign that boy have fallen in love..

  1. bersungguh2..-> when a boy love a girl, he will do anythings for his love. dia akan berusaha untuk menarik perhatian kita. biasanya dia akan buat macam2 benda yang sometimes very annoying... kadang2 nampak macam sengaja nak menyakitkan hati..
  2. sentiasa mencuba..--> boys hard to said love.. kalau lelaki sudah suka sorang perempuan tu, dia akan cuba jadi yang terbaik untuk his love.. dia akan sentiasa mencuba menjaga hati perempuan kesayangannya walaupun in fact benda sebenarnya sangat menyakitkan hati.. 
  3. terlalu busy body.. ---> when boy love girl, he will be more concern.. semua cara pergerakanmu akan diperhatikan.. tak semua lelaki akan cakap.. "hey.. i love you.." no!! lelaki mostly lebih kepada action to show his love.. dia akan sibuk nak tahu kamu kat mana.. da makan ke belum.. buat apa.. and so on..
  4. mudah cemburu..----> biasalakan. mana ada hubungan tanpa rasa cemburu.. cemburukan tanda sayang.. biasanya lelaki bila cemburu akan shown by his expression.. bila dia buat muka tu tandanya dia cemburulaa...
  5. merajuk..-----> i'm really hate when this happened to me.. kadang2 simple word je da merajuk bagai.. tu tandanya dia nak perhatian kamula...
  6. meleleh.. ------> lelaki menangis??? sangat2 tak gentle ye.. but when a boy cried its mean he very sincerely. lelaki sangat2 ego dan sukar menangis.. but once he cry maknanya dia bersungguh2 terhadapmu. ego lelaki biasanya akn runtuh bila berhadapan dengan cinta sejati.. so bila a boy have cry in front of you, ia da melamabangkan ketulusan dirinya mencintaimu..

so now tengok kiri..tengok kanan.. ada tak lelaki yang menunjukkan tanda2 ni bila berhadapan dengan korang??? kalau ada.. nampaknya someone has fallen in love with you.. jika korang pun suka padanya.. why not give him sign that you love him to... kalau tak melepas la jawabnya.. ^_^
semua tanda2 ni ada kat encik ramah tamah.. so aku nak bagi sign kat dia yang aku pun suka dia.. eh..perlu ke.. dia kan da memang aku punya.. so no need sign.. just express in into word.. 
i love you damn much my dear encik ramah tamah!!!
p/s: tak sabar nak tunggu bezday aku.. ^_^

action speaks louder than words.

betulkah tanpa kata2 kita mampu mengetahui perasaan seseorang tu pada kita???
i m wonder how..
someone told me that love does not need to show..
if love does not shown..how we can now that someone love us??
i love someone but only as a friend.. as a best friends, he very nice to me although sometimes he is too much. he treat me very nice.. be with me in good and bad.. care of me although sometimes he very annoying. i always told him that i love him as a friends especially when he started talking nonsense. i know we only have each other in londurian. we both does not close with our classmate..
he always said that i does not love him.. and always want to kill himself by walking on the center of the road.. and i always will pull him beside to me..
i have asked do he love me.. he never answer..
he said love did not to tell.. and also did not to show..
i asked him,, so how can i know that he love me??
and he answered that he always accompany me.. that shown he love me..
really?? i m asked myself..
i know he only pity on me because i m always alone.. stick on my room and sleep.... a very bored activity every days.

untuk si gedik..
terima kasih sebab selalu temankan aku.. walaupun kau terpaksa temankan aku.. aku harap kau ikhlaskan jela hati kau tu.. maceh jugak sabar dengan kerenah aku.. walaupun yang selalu merajuk adalah kau.. dan aku yang selalu memujuk kau.. ^_^
maceh jugak sebab selalu amik aku malam2 dan hantar aku balik kolej malam2.. aku tahu kau terpaksa dan kesian dengan aku.. tapi aku tak kisah,,, janji aku dapat makan malam..
maceh jugak sebab selalu ceriakan hidup aku.. kau kenalkan aku dengan ramai orang.. kau buat aku rasa seronok berada kat luar bilik aku walaupun dulu bilik tu la tempat paling selesa yang aku ada sampai aku rasa dunia luar tu paling menyeksakan. 
maceh jugak sebab penah bawak aku jalan2 sekitar melaka sedangkan aku duduk melaka dulu dari kau.. btw maceh sangat2 sebab selama ni tak ada sape2 penah bawak aku jalan2 area melaka tu..
lastly.. maafkan aku sebab selalu ganggu keamanan hidup kau. merapu yang bukan2 dan selalu buat kau terasa hati.. lepas ni aku tak mahu ganggu kau da.. lepas ni tak kau tak payah amik aku malam2 lagi.. kecian kau kena jalan dari dewan makan ke kolej aku yang jauh tu semata2 nak ambil dan hantar aku.. 
maceh for everythings you have done for me.. thank coz be my friends.. maap sebab jatuhkan saham kau.. lepas ni kau boleh cari awek la.. aku da tak mahu kacau hidup kau.. nice to be your friend gedik.. ^_^

Jumaat, 18 Mac 2011

why i love you..

love is undefined.. 
cinta tu subjektif.. boleh jadi macam2.. 
love is secure..
cinta tu ubat.. merawat kesakitan..
kadang2 cinta tu kita tak leh jangka.. hadirnya tiba2 tanpa kita duga.. adakalanya tanpa kita sedar kita sudah jatuh cinta.. 
bila kita mencintai seseorang.. segalanya nampak indah.. semuanya nampak mudah.. seluruh hidup bahagia... asyik ketawa.. senyuman tak lekang kat wajah.. muka pun da macam kena suntik botok.. naik je pipi nye...
cinta juga mampu membuatkan manusia alpa.. leka dengan arus cinta dan belaian manja.. sehingga tersasar jauh dari jalan yang sepatutnya dilalui..
cintaku padanya....
sekadar cinta biasa. yang aku sendiri tak pasti sejauh mana cinta itu mampu bertahan.. melihat kesungguhannya menarik perhatianku.. melayani kehendakku.. sabar menghadapi kedegilanku.. kadang2 hati ni terdetik... mampukah aku menjadi yang terbaik untuknya?? mampukah aku membahagiakannya???? sayangnya aku hanya manusia biasa yang terlalu banyak kelemahan.. terlalu mudah terasa hatinya.. terlalu mudah pecah empangan airmatanya.. 
memang benar sekarang bukan zaman cinta monyet.. cinta boneka. mahupun cinta fotokopi.. sudah tiba masanya aku mencari cinta sejati.. dan mungkinkah die cinta sejatiku?? mungkinkah dia mr.right untukku?? atau hanya mampu singgah sebentar bagi merawat kesunyian kemudian pergi meninggalkan seribu kepahitan??????? 
kenapa aku masih ragu2 dengan hubungan ni??? kenapa aku masih meragui kesungguhannya terhadap ku??? emm.. T_T
mengapa perlu aku babitkannya dengan kisah2 silam ku.. kenangan pahit yang pernah aku lalui dulu.. aku tahu hidup perlu diteruskan. aku perlu mencari seseorang yang menyayangi aku sepenuhnya.. bukan mengejar insan yang tak pernah menghargai aku.. 
cinta terlau istimewa... terlalu unik untuk dibicarakan.. terlalu luas untuk diperkatakan.. love sometimes cant be find.. it suddenly come and go without a reason.. bak kata pepatah.. cinta hadir tanpa bicara tapi hadir dengan sinar mata.. cinta kadangkala tak terluah dengan kata tapi terhasil dari tindakan.. 
cinta.. 
hanya si pencinta tahu akan maksud sebenarnya.. -_-