Isnin, 31 Januari 2011

2 februari 2011

02.02.11
mungkinkah tarikh ini akan jadi satu tarikh yang bermakna?? 
atau
satu tarikh terjadinya mala petaka???
atau..
harinya berlalu tanpa apa-apa peristiwa??
aku akan menanti dan terus menanti..
mengharapkan sesuatu terjadi..
pada hari itu..
ada kebahagiaan yang akan muncul..
ada tangisan yang bakal terhapus..
tiada ketakutan yang perlu dikenang..
mengharapkan satu keajaiban..
mengharapkan satu perubahan..
mengharapkan satu ketenangan..


Khamis, 27 Januari 2011

3day 2night at putrajaya

giler an aku.. orang lain balik rumah aku p melilau ke putrajaya.. hehe.. sebenarnya aku teman kawan aku balik rumah makcik dia.. mak aku tak tahu pun aku melilau ke putrajaya.. dia ingat aku p umah kawan aku area melaka je.. hehehe.. nasibla... kalau aku bagitahu nanti tak dapatla aku merayap ke sana.. 
3hari 2malam kat sana memang seronok.. makcik kawan aku tu baik sangat...  jom tengok aktiviti aku kat sana..

 kolam untuk budak mandi2.. ni dekat pusat komuniti presint9..
petang jumaat tu zura(kwn aku) bawak aku ronda2 keliling kawasan rumah makcik dia.. putrajaya memg maju giler2.. taman dia ciap ada alat cam kat gym tu.. kiranya putrajaya memang menitikberatkan keselesaan penduduk dia la... (sambil2 jalan sambil2 cuci mata)

sabtu,22jan10..
sarapan pagi aku di putrajaya... gila la.. dengan tak mandinya aku p ikut makcik kawan aku p sarapan pagi kat food court.. bak kata zura.. orang putrajaya malas2.. hahaha.. sedap tau nasik goreng tu.. 
lepas sarapan kitorang balik dan mandi.. ciap2 nak p kL.. aku just follow je dorang ni shopping.. korang layan jela pic2 ni..

sogo.. (cantikkan) 
tengah sale.. ramai yg sibuk beli dan belah

 lawa2 kan?? tergoda aku...
 menunggu makcik2 memilih kasut
iklan ni menarik pd pandangan aku.. hehe


 laksa kelantan buatan kawan makcik
 on the way p alamanda
tiket bas balik melaka.. ciap ade nama.. xtahan betul.. hehe

p/s: seronok p jalan2.. jalan2 pon jadilah.. nak shopping xde duit..

Ahad, 16 Januari 2011

aku terpesona.

16january 2011

Ini bermakna sudah 9hari aku kenal dengan encik ramah tamah. Tapi seolah-olah telah lama aku mengenali dia.. caranya berkata-kata buat aku terpesona..
Layanannya buat aku tak berdaya.. aku makin jauh cinta.. tidak!!!!!!!!!!!!!!! 
seriously, aku mula jatuh hati pada dia.. encik ramah tamah mulai memasang angan-angan dengan aku.. bahagianya jika dibayangkan.. chop!! aku mula berangan lagi.. kalau encik ramah tamah ada mesti dia potong line aku nak berangan-angan ni.. hehe
malam tadi dia ada kata syarat dia pada aku kalau aku dah jadi awek dia.. 
  1. aku mesti jujur pada dia
  2. ..
  3. kalau ada skandal mesti bagitahu dia.. kenalkan skandal tu pada dia (nanti dia p jepun boleh la aku ade skandal ea?)
  4. paham dia walau apa jua keadaan
  5. kalau ada apa-apa masalah mesti dia orang pertama yang tahu.. (aku paling suka ni,nampak macam loving sangat)
ada 7 syarat tapi aku ni pelupa la.. kecian encik ramah tamah penat membebel malam tadi.. hari ni aku da lupa.. tapi aku betul-betul jatuh cinta pada dia.. cara dia buat aku jatuh hati.. ish! kenapa aku rasa macam dalam awang-awangan ni?? tteett!!! hehe.. paham-paham sudah..
 
p/s: aku rasa macam nak ikut encik ramah tamah p jepun je.. 

Sabtu, 8 Januari 2011

jatuh hati lagi..

dia muncul dengan tiba2... meragut ketenangan jiwa.. melemahkan detak jantungku.. suaranya begitu mempersona.. intonasinya mendebarkan jiwa.. kata-katanya semanis madu.. aku dibuai mimpi syahdu..


hahahaha. abislaaa... cik fie da jiwang.. encik ramah tamah meragut ketenangan aku lagi.. ish! aku tak mahu jatuh cinta atau suke sama dia.. tapi dia... ish! susahnya nak terangkan dengan kata-kata.. aku sukakan suaranya.. orangnya?? aku tak pasti tentang tu. dia buat aku selesa.. dia buat aku senang.. tapi tiada langsung rasa debar2 tika telinga saling berdekatan.. saling mendengar butir perbicaraan.. aku cuma rasa senang dengannya.. rasa selesa dengannya.. seolah telah lama aku kenali dia.. dia agak manja.. dia agak menggoda.. membuatkan aku terpesona... aduhai.. wake up cik fie... aku da tak mahu bercinta.. aku tak mahu masuk dalam dunia cinta lagi.. aku tak mahu masuk dlm dunia yang pernah buat aku kecewa dan merana..
sukarnya aku menjelaskan perasaan ini.. dia yang hadir tiba-tiba mampu meragut segala ketenangan jiwa... saat pertama kali berkenalan.. saat dia menyatakan perpisahan.. aku seolah dibuai rasa kecewa.. rasa sedih.. takut kehilangannya.. sedangkan aku baru berkenalan dengannya.. aku buntu.. siapakah dia.. aku seolah telah diracuni virus cintanya...

aku buntu!!!!!!!!!!!!!!

Jumaat, 7 Januari 2011

mr friendly

................................................MR.FRIENDLY.................................................
tajuk je omputeh.. entry aku tetap bahase melayu yee..
balik semula pd tajuk... encik ramah tamah... hehehe.. aku tak pernah jumpe dia.. aku tak pernah kenal dia sebelum ni.. aku tak pernah tau kewujudan dia.. aku tak pernah sedar kehadiran dia...
tiba2 aku suke dia.. macam mane ni??? hati aku dah jatuh lg... bukan setakat hati,jantung,limpa,paru2.. segala bagai isi perut semuanya da jatuh.. siapa nak tolong cari jantung aku ni??? abisla.. nazak aku tak lama lagi...
tak mau cite banyak2 sal encik ramah tamah tu.. baru lagi kenal...

p/s: encik ramah tamah kata nak p jepun bulan3 nanti... :( mesti sunyi..

Khamis, 6 Januari 2011

i miss u..

i wonder why...
he change a lot..
no more sweet smile..
no more eye with love..
no more voice with joke..
no more i love u..
no more i miss u..
no more...
no more..
he so cold..
make me afraid to him..
make me feel nobody..
make me feel alone..
make me feel unwanted..
i miss his smile..
i miss his laugh..
i miss his jokes..
i miss his voice..
i miss him a lot..
i wonder why..
he change...
i feel that i do not know him..
i wonder why...




p/s: susah la cakap omputeh ni.. lepas ni aku cakap melayu jelaa... 

Selasa, 4 Januari 2011

baru..baru..dan baru..

permulaan tahun baru..sem baru..lecturer baru dan mungkinkah pakwe baru???? tteett!!!
apa aku ni da 4hari masuk tahun baru sekarang baru nak pot pet pot pet pasal tahun baru.. i am a cool person.. baru masuk tahun baru takkan nak terus cerita macam2 kan.. tahun baru... mesti ada azam baru.. aku?? tak ada azam.. azam yg lepas2 pun tak berapa nak tercapai.. seelok2nye aku kejar azam2 aku yg dulu2 tu baru aku cari azam aku yg baru kan...
first class in first day in semester 2...lecturer BEL aku suruh aku wat blog dlm english.. ish! mampu ke???? hehehehhe... BM pn tunggang langgang..cam kapal pecah nak cakap omputeh konon....  cis! aku ni menjatuhkan semangat aku je..
so meh la beramai2 try blogging in english... hehehe..kisah la rojak pon kan.. janji usaha...

next entry will in english...

p/s: makan rojak petang2 ni best jgk kn.. adoi.. lapar..