Isnin, 16 Julai 2012

entri kenangan: zaman persekolahan...

bila da habis sekolah ni baru rasa betapa seronoknya zaman persekolahan.. walaupun terpaksa bangun pagi2, kena pakai baju uniform setiap hari dan kalau tak siap kerja sekolah kena denda.. tapi ianya still the precious moment kan??
dolu time sekolah beria nak abis sekolah.. dah abis sekolah rindu pulak waktu sekolah.. menggelabah je cikfie ni an.. -_-
tadi mase tengah berfesbuking, aku tiba2 tergerak hati nak tengok pic kawan lama aku. jap kawan lama ke skandal time sekolah dolu2?? eh!!! bukan yang tu la.. ni kawan mase aku tadika sampai la aku darjah enam.. kawan.. kawan la kot.. hehehehe..biarlah rahsia.. bila tengok dia mesti aku ingat pasal "kite2"..


bila teringat je mesti aku rasa nak sengih sepanjang hari.. mesti semua orang lalui pengalaman macam aku.. time sekolah dulo2 cikgu ajar,jangan guna aku,kau sebab kurang ajar.. so semua akan guna saya,awak.. tapi saya awak terlalu skema.. nampak baik sangat sedangkan perangai nakal macam s****.. 
untuk mengatasi masalah yang ada, tercetusla sindrom kita2.. nak menggantikan kata nama saya. 
kita nak pinjam buku awak boleh?
awak teman kita p toilet boleh?
comel je kan???
da lapan tahun aku tinggalkan semua tu.. kenangan zaman sekolah rendah yang menyeronokkan.. masuk sekolah menengah hidup jadi lebih complicated. makin mencabar..
bila fikir balik.. walaupun aku menci3 zaman sekolah menengah aku, tapi banyak benda aku belajar masa tu..  belajar dikhianati, ditipu.. tiada kawan baik.. at least aku tahu menghargai apa yang aku ada.. aku tahu menghargai orang sekeliling aku.. aku belajar berdikari.. belajar untuk menjadi diri aku sendiri...
menjadi cikfie yang kental dan gagah.. -_-

Tiada ulasan:

Catat Ulasan