Khamis, 4 Ogos 2011

couple + baju sedondon

setiap pasangan mesti nak menunjukkan keserasian mereka kepada umum.. pelbagai cara dilakukan bagi menunjukkan mereka memang ditakdirkan bersama.. biasanya yang kita dapat lihat couple2 ni akn pakai baju couple.. kalau tak baju pun mesti nak somethings yang sama.. handphone,kereta, atau yang dalam2 tu.. ish! kalau tu pun nak sama memang melampau la...


persoalannya sekarang.. serasi atau saja nak menunjuk2.. memangla aku tak nafikan couple2 yang pakai baju couple ni memangla comel tapi kalau da setiap kali keluar nak pakai baju couple tak ke nampak annoying??? 

boy: sayang, sok keluar kita pakai baju warna merah ye..
girl: baju warna purple la b, warna merah hari tu da pakai kan..
boy: okey, sekarang jugak b pergi beli baju purple ye..

tak ke ni nampak melampau?? okeylah.. korang couple.. nak baju sedondon.. fine.. aku paham.. adat bercinta.. tapi kalau baju da kaler same tiap kali keluar tak ke nampak macam boria?? kerja katering ke??? ^_^
cuba biarkan takdir menentukan segalanya... biar kebetulan tu menjadikan korang serasi.. tak payah nak set2 kaler baju bagai sampai bazir duit nak beli baju couple bagai.. sesekali tak apa.. kalau da setiap kali??? think twice.. 

keserasian bukan di set, bukan di rancang.. ianya kebetulan yang tak di sangka.. cuba bayangkan, korang plan nak keluar dengan makwe korang dan mase tu korang pakai baju merah.. bila jumpa makwe korang, dia pulak pakai baju pink. memangla kaler tu tak sama tapi nampak tak ade link kat situ.. nampak macam "mind" korang ada connection.. ada feeling dan kehendak yang sama.. tu baru di kata ada keserasian.. korang tak rancang pun.. ianya jadi dengan tiba2.. feel how sweet it is.. sama situatian bila korang cakap perkataan yang sama serentak.. nampak tak "mind share" di situ??

aku tak cakap kalau semua ni tak ada masa korang dengan couple korang tu maknanya kena putus.. mungkin keadaan tu belum tiba atau korang tak benar2 serasi??? couple bukan bermakna sama je.. tapi saling melengkapi.. kalau dia api, kau air.. kalau dia bunga, kau kumbang, kalau kau roti burger,dia daging burger, kalau dia tinggi,kau rendah,kalau dia pandai, kau slow sikit.. 
ish! cikfie ni asyik mengarut jekan?? sekarang sesape yang ada couple tu, try apa yang aku cakap ni.. cuba observe sikit.. apa yang sama antara korang berdua.. dan apa yang berbezanya korang berdua.. cuba lihat, analisis connection@link perbezaan tu.. ada tak saling melengkapi..saling memperfeckan korang berdua.??

p/s: cinta bukan kerana keserasian tapi sebagai pelengkap kekurangan.. <3 and fight!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan