Sabtu, 9 Julai 2011

di mana dia buah hati saya..

when u are sad, i will dry your tears..
when u are scared, i will comfort your fears..
when u are confused, i will help u cope..
and when are lost and can't see the light..
i shall be your beacon shining ever so bright.. 


sejak akhir2 ni my sayang da lain macam.. eh2 "my sayang"??? tettt!!! kelmarin dia mintak maaf sebab tipu aku.. hati tertanya2 apa yang dia tipu aku tu.. melibatkan hati dan perasaan ke.. tapi dia jawab tak.. ok.. senang sikit hati ni.. tapi dia masih berahsia.. baiklaa.. taknak gtau sudah! tak luak pun.. semalam pulak tiba2 ada kawan dia tanya... aku ni bella ke??? hati nak bernanah da..  bella??? siapa bella??? emm.. aku nak marah pun tak ada hak.. senyap jela yang mampu.. almaklumla.. aku bukan sapa2.. kawan dia aja kan.. tak berhak halang dia.. bella ke.. erin ke.. sapa2 jela.. hak dia.. aku cuma kawan je.. teman makan dia.. teman mesej dia.. bibik tolong kejutkan tidur...   -_- malas nak cite banyak.. tengah mood sentap sekarang ni..
tiba2 teringat masa kat PD.. melihat matahari baru nak menampakkan serinya..

romantik duduk sambil tengok laut diterangi cahaya matahari sambil mengira kapal terbang yang melintasi kepala aku.. ^_^  aku rasa macam nak pergi lagi tempat tu.. tanam dalam hati.. nanti honeymoon nak ajak "encik abang" pergi tempat tu.. "encik abang"??? emm.. siapala yang malang dapat cikfie ni ye???

lepas tu aku pergi air terjun jeram tui.. menarik.. cantik.. aku kan memang suka tempat2 yang hijau.. aku kan pencinta alam.. ^_^.. antara sebab2 aku sayang dengan melor ni la.. dia suka bawak aku tempat2 yang aku tak pernah pergi.. tempat2 yang di sekelilingi alam semulajadi.. PD pun aku tak pernah pergi.. kesiankan aku.. nampak benor kampungnya... hehehhehe.. ^_^ yelaa.. aku budak kampung.. selebet.. tak reti bergaya... emm.. -_-
eh2 tiba2 ada gambar kawin pulak.. siapa ni?? kawan aku dari aku kecik tadika sampai sekarang.. da kawin da dia.. aku bila la agaknye ye.. opsss! cikfie mudaa lagi. belum sampai seru.... ^_^ seyes aku macam tak caya dia da kawin.. kecik dulu main same2 tup2 da besar dia kawin dulu dari aku..penat aku suruh dorang ni tunggu aku kawin..tup2 dorang kawin dulu.. sedih giler.. tapi dah jodohkan. kerja jodoh, ajal maut semua ni bukan kerja kita.. kalau aku beriya2 nak kawin pun kalau tak sampai seru tak jadi jugak.. kan3???
teringat kawan melor punya 'dream wedding'

kawan melor: nanti bila aku nak kawin aku nak buat baju dari bendera.. semua satu family aku pakai baju bendera malaysia tu.. tema patriotik.. (dengan loghat kedah)
aku: ^_^ start da..
kawan melor: pastu aku nak bersanding atas bumbung. aku naq buat benda yang orang tak pernah buat..
aku: makanan cam mana??
kawan melor: makanan pun satu malaysia la.. ada roti canai untuk india, taufu fa untuk cina, nasi untuk melayu.. ok tak melor???
melor: okey.. 
kawan melor: tak pun aku buat berarak atas lori.. pusing satu malaysia.. gerenti masuk tv... 
aku: (emm.. start mengarut da)

kalau nak cerita semua memang banyak.. tapi lain orang lain cara kan.. ada macam2 gaya dan impian untuk perkahwinan dorang.. bak kata dorang... kawin cuma sekali.. yela tu sekali.. agaknye dua tiga kali.. siapa tahu.. ^_^

kenapa aku cerita semua ni??? entah.. tiba2 rasa rindu dengan melor.. teringat semua2 ni.. mana melor ye??? aku mesej pun tak balas.. nak call takut ganggu pulak.. nanti aku gak makan hati.. mana melor ni??? kan da sunyi bila tak ada.. macam mana aku nak pergi fast track ni??? dia hilang kejap pun aku da sasau.. kalau aku pergi fast track terus mereng aku agaknya.. emm....

di mana dia.. buah hati saya???
buah hati saya tiada di depan mata..
di mana dia buah hati saya..
buah  hati saya masih tak kunjung tiba... T_T



Tiada ulasan:

Catat Ulasan