Sabtu, 4 Jun 2011

suara hati..2

love is something that we know when we meet it or when we lost it.
tak kisah la bila,di mana, bagaimana, when you meet him at the first sight and you feel something..yeah!  you are fall in love with him.. 
sometimes, ianya datang tanpa kita duga.. sampailah satu saat kita kehilangannya.. and you will know you are fall in love..
kadang2 kita tak sedar langsung kita tengah angau akan seseorang.. tapi kita selalu memikirkannya.. dah makan ke belum???.. buat ape???.. da mandi ke??? henpon pon tak lepas dari tangan.. kalau dia tak mesej, mesti tangan dok gatal2 nak mesej.. sehari tak mesej, tak dengar suara macam tak hidup.. 


that is how love can change someone life.. cinta tu unik.. buat hidup seolah2 dalam awang-awangan.. tapi seringkali juga bagi masalah pada diri.. cinta terlalu universal.. setiap orang ada definisi cinta itu sendiri.. tak kisah la bila.. setiap orang mesti pernah jatuh cinta.. sama ada cinta terpendam atau pernah diluahkan.. cinta mampu merubah hidup seseorang sepenuhnya.. yang jahat kepada yang baik begitu juga sebaliknya..


pada aku.. cinta tu sesuatu yang sangat2 sukar difahami.. sukar dikenal pasti.. ianya hadir dengan tiba2.. perasaan yang sukar dinyatakan dengan kata2.. cinta hadir bila kita temui seseorang yang kita selesa dengannya.. kita menjadi diri kita.. tak perlu menyembunyikan apa2.. saat dia di sisi segalanya menjadi terlalu istimewa.. saat dilalui selalu membahagiakan.. waktu seolah2 cepat berlalu tanpa kita sedari. . menjadi tak tentu arah bila dia tiada.. seolah2 hilang sesuatu bila berjauhan.. itulah cinta.. cinta terlalu istimewa.. bila si dia berjauh hati, dunia seakan kelam. berusaha memujuk dengan sepenuh hati.. cinta mampu membodohkan seseorang... cinta seolah2 satu sihir yang boleh ubah segalanya..  seperti a witches yang menghayunkan tongkat saktinya untuk merubah sesuatu.. itulah cinta..
 opsss!!!! jiwang sudah... ^_^ tak kisah la apa pun cinta tu.. selagi kita tahu menghargainya, cinta sentiasa di sekeliling kita.. cinta keluarga..kawan2..dan - - -..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan