Jumaat, 3 Jun 2011

suara hati.. 1

sekarang ni serius aku da cepat tacink.. benda yang dipendam lama2 da mengelegak tunggu masa nak meletup je..
memangla nampak aku cam tak kisah.. tapi cubalah paham aku ni.. janganla aku kata cam ni, terus ikut bulat2,bujur2, tiga segi.. aku senyap, kau pun senyap. aku kata tak kisah, kau pun anggap aku betul2 tak kisah.. eii,pakcik! kalau perempuan kata tak kisah maksudnye dia kisah.. kalau perempuan kata tak ape, its mean memang nak benda tu.. try la paham perempuan sikit.. memang la mulut kadang2 cakap cam tak kisah, tak peduli.. tapi hati dia kisah, peduli.. 
perempuan ni unik, mungkinla kadang2 annoying but try la paham isi hati perempuan ni. janganla lurus bendul sangat... terima je kata2 perempuan bulat2.. 
cuba untuk memahami.. bukan payah pun.. banyak da tutorial kat internet ni cara nak paham perempuan.. p la search jap. ni tak.. ye2 cakap sayang, merajuk cikit pujuk la dua tiga kali pastu biar je.. pujuk sekadar cukup syarat je. 
cuba belajar dari perempuan. bila orang yang dia sayang merajuk, macam2 dia buat nak pujuk.. walaupun terpaksa korbankan perasaan sendiri as long as buah hati tu tak merajuk lagi tak ape. sanggup tu berkorban. sampai ada yang berkorban maruah diri.. yang ni perempuan jangan ikut.. bahaya.. buah hati korang tu bukan nak bertanggungjawab nanti.. agaknya sayang kat mulut je..
for all boy..
please change yourself. tak banyak, sikit pun jadila.. jangan bila perempuan buat salah sikit, mulalah cakap tak sayang, tryla paham hati kecil perempuan..  
p/s: ada perempuan sanggup bunuh diri sebab lelaki tak percaya kat dia..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan