Selasa, 7 Jun 2011

i love u 0r "i love u"

wo ai ni..
i love you..
saya cinta awak..
words yang mudah semudah abc.
sekarang tanya pada diri korang.. berapa kali korang da ucap ayat2 di atas ni?? berapa ramai yang terima ayat ni dari korang dan berapa kali yang korang benar2 maksudkannya????
tanya diri korang.. 
love is secure.. kadang2 kita sendiri salah gunakan perkataan love tu.. cinta. sayang.. suatu perasaan yang unik... tapi sering di salah ertikan..
'yes! i love you.'
'ye.. betul.. saya sayang awak..'
'saya cinta awak sangat2..'
okeyla.. sayang.. cinta.. but how much??
'seluas lautan..'
'seluas langit..'
'more than u know..'
baiklaa.. tapi agak2 boleh percaya tak?? ask urself.. boleh percaya ke tak??
sekarang terlalu banyak permainan melibatkan cinta.. sayang... sampai kita tak pasti mana satu yang betul dan mana satu yang palsu..

tanda2 dia sayang saya!
1. Dia ambil berat dengan korang. “dah makan ke belum?” “dah solat?” "tengah buat apa??"
2. Dia SMS / call / email korang setiap malam.. Sampai nak sembang ape pun tak tau.. Itupun kalau korang layan..
3. Dia berusaha mendekati korang.. Dimana ada korang disitulah dia ingin ada.. 
4. Mengikuti perkembangan dunia korang.Tidak kiralah sumber itu dari korang,'fb'. tweeter, blog. macam2 lagi la...
5. Dia sentiasa ingin melihat korang gembira.. Jika korang bersedih, boring atau takde mood, si dialah yang akan menjadi penghilang duka kalian..
6. Dia akan merasa tidak gembira jika korang bersembang dengan lelaki/perempuan lain. Jangan terkejut malam itu dia tak SMS kalian.
7. Lihat perbezaan layanan dia antara korang dan rakan lain.. Bukankah dia layan korang dengan lebih mesra? Lebih istimewa..
8. Kalau ada apa-apa aktiviti, orang yang dia akan ajak adalah korang dan ingin menjadikan korang sebagai senarai wajib ada..
9. Cemburunya mengalahkan orang lain.. Tapi sebolehnya dia tidak akan menunjukkan tanda protes itu 
dengan terlalu nyata..

ada tak semua ni pada korang or pada orang yang korang suke + sayang tu?? 
cuba2 selidik2 tengok2 usha2..
kalau ada memang untungla.. kalau takde.. jangan mengharap.. thats it!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan