Ahad, 5 Jun 2011

dara tak dara.. ada aku kisah!?

akhir2 ni kecoh pasal sorang girl ni mengaku tak ada dara.. habis kecoh kat level, kolej, satu kampus kecoh pasal minah ni. tiba2 minah ni jadi macam artis.. semua nak baca blog dia.. follower dia kat blog pun makin ramai.. lastly aku bukak da cecah seribu lebih.. cepat betul dia popular lepas cerita aib dia tu kecoh kat dunia siber ni.. ciap ada fan paga kat fb lagi.. hebat.. tapi sayang hebat yang mengaibkan diri sendiri.. 
bukan niat nak mengutuk ke apa.. aku pun bukanla sebaik mana.. tapi sebagai peringatan untuk diri sendiri, perkara aib pasal diri janganla bangga menghebahkan ke seluruh dunia.. kita yang tak kenal dia pun janganla senang2 menghukum dia.. mungkin yang terjadi tu tak seperti yang kita faham.. adatla manusia sering salah paham ni.. da jadi lumrah alam kan?? 
untuk mereka2 yang asyik duk mengata dia tu.. elok senyap2 jela.. jangan hebohkan lagi pasal dia.. nanti orang luar tahu, jatuh nama islam.. biarkan dia dengan dunia dia.. kita hanya mampu nasihat je.. terpulang pada dia nak terima atau tak.. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan