Selasa, 7 Jun 2011

the cool-blooded afie!


sometimes aku ni macam terlebih demand kan??? bukan sometimes tapi everytime. bila fikir balik, aku ni melampau jugakkan.. cian melor kena buli dengan aku.. nak mcd je kerja aku.. dan kau pulak terlalu ikut kemahuan aku.. kan da naik lemak.. nasibla melor.. nak buat macam mana.. kau manjakan aku sangat.. -_-
06.55pm/06/06/11
pantai puteri. wonder why??? kenapa pi pantai ni??? i m asking myself.. dia baca impian aku ke??? okey! i m see not.. aku turun sorang.. jalan tepi pantai.. tengok couple.. bahagianya.. yes! aku jeles.. tapi.. emm..T.T
duk tepi pantai.. jalan2 sorang2 tanpa arah. yeah! bercakap sorang2 jugak.. okeyla.. tu memang aku da base sangat2.. then.. tengok matahari terbenam.. awan tutup matahari tu.. mungkin tak awan tutup matahari sebab matahari tengah menangis.. so awan tutup matahari, supaya tak ada orang nampak dia sedang menangis.. cian matahari. dia rindukan kekasihnya bulan tapi bulan makin menjauhinya... (sempat lagi berangan)
someone datang dan tegur aku.. aish! ni aku malas ni.. 
si laki: ai.. sorang je??
aku: (silent...)
si laki: dari mana???
aku: (pandang dengan muka tak bersalah)
si laki: sorang jeke??
aku: nape??
si laki: datang sorang jeke?? atau tunggu orang..
aku: tak
si laki: tunggu pakwe??
aku: tak
si laki: nama sape??
aku: (silent)
si laki: sorang je?? dari mane??
aku: taklah..berempat..
si laki: baju itam tu kawan awak ke??
aku: tak
si laki: nak kenal boleh? 
aku: tak!
si laki: tak boleh ke nak berkenalan?? 
aku: tak!!!
si laki: emm.. tak apalah, maaf ganggu.. assalamualaikum..
aku: (tak payah nak tunjuk baik sangat la..)

so what! kalau aku sorang pun tak bermakna kau boleh nak kenal2 aku.. okeyla aku beruntung dia tak buat apa2.. walaupun aku da seram bila dia tengok aku.. mane my guardian?? emm.. entah..  tiba2 rasa serik duduk tepi pantai sorang2 lagi.. actually nak tengok matahari terbenam.. tapi matahari terlalu malu sampai tak mau keluar tunjukkan diri.. mungkin matahari nak bagi peluang kat aku tengok dia terbenam dengan orang yang aku sayang..yeah! harap2 dapat suatu hari nanti.. tapi bile??
 emm.. thinking~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan