Ahad, 20 Mac 2011

rela atau terpaksa????

20mac2011
i m always said the same things to you but you never reply or answer my question.. why???
it is only a simple question.. and only need a simple answer..
aku tahu semua kau buat ni sebab terpaksa.. aku tahu kau kesian je kat aku.. aku pun tak tahu jawapan pada persoalan aku tu memang jujur dari hati kau atau sekadar nak menyedapkan hati aku.. tapi cukupla untuk aku tahu.. sekurang2nya aku bermakna jugak pada kau walaupun selama ni kau selalu mengeluh bila kena buat sesuatu untuk aku..
lepas ni aku da tak mahu susahkan hidup kau lagi.. aku tahu kau mesti takkan rindu aku.. tapi andaikan kalau kau rindu aku.. tengokla bulan.. bulan tu cantik dari jauh je.. bila dekat tak lawa.. macam aku la.. kan kau pernah cakap.. aku ni luar je lawa tapi dalam.. emm.. so aku macam bulan la kan... jauh cantik.. tapi bila dekat buruk sangat2..
nanti bila kau minum milo tu.. ingat2 la aku ni.. ingat bila aku belikan kau air milo panas.. dan aku seronok minum milo ais.. dan kau sangat jeles tengok aku minum milo ais. ingat jugak bila aku sakit,kau belikan milo panas tapi aku langsung tak sentuh milo tu.. sebaliknya aku habiskan milo ais kau.. 
ingat jugak bila aku suruh kau minum panadol soluble yang rasanya teruk sangat2 tu.. dan aku tak berganjak langsung selagi kau tak minum panadol tu kat depan aku..
 bila kau tengok burung terbang.. kau ingatla aku.. kau ingatlaa saat kita tengok burung terbang membentuk huruf F.. F untuk fie.. ok F untuk nama kau jugak.. 
ingat bila aku menangis kat taman sebab kau tinggalkan aku sorang malam2 kat situ.. kau datang pujuk aku yang nangis tu.. tapi aku cover kononnya aku tak nangis.. dan kau kata tak mahu ajak aku ikut kau lagi..
ingat aku bila kau tengah makan... ingat aku yang suka tarik baju kau.. ingat aku yang suka kacau kau malam2.. ingat aku yang suka mengarut bukan2.. ingat aku yang suka suruh kau buat macam2.. dan ingat aku yang sangat demand ni..
dan bila kau mengadap pantai.. ingat aku yang pernah ajak kau tengok matahari terbit but then aku tidur kat kaki kau.. then kau berjaga sepanjang malam sebab nak jaga aku yang tengah sedap tidur kat tepi kau.. 
terlau banyak kenangan antara kau dengan aku.. mungkin tak kau akan ingat semua ni??? i dont think so.. maaf.. aku memang suke menyimpan kenangan.. aku suka hidup dalam kenangan.. semua kenangan kita ni tak ada kita rakam dalam bentuk hard copy.. but all memory are inside my mind.. aku tahu kenangan ni tak bermakna pada kau.. tapi semua ni bermakna pada aku.. sebab aku tak banyak kawan macam kau.. aku tak disukai semua orang macam kau.. dan aku tak pandai bergaul macam kau.. aku tahu aku cuma manusia biasa yang tak bagi kesan pape pun pada kau.. ada atau tak ada aku langsung tak menganggu hidup kau.. 
tak kisah la apa akan jadi lepas ni.. aku nak kau tahu.. aku sayang kau.. sebab kau kawan aku.. ^_^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan